UMJETNOST I EKSPERIMENT: besplatne radionice za mlade od 12 do 18 godina

 

UMJETNOST I EKSPERIMENT: besplatne radionice za mlade od 12 do 18 godina

18.06.2022 - 18.06.2022 / MSU

MSU / subota, 18.6.2022 / od 11:30 do 13 sati. 

Do kraja lipnja, u Muzeju suvremene umjetnosti održavat će se ciklus radionica naziva „Umjetnost i eksperiment“. Radionice su namijenjene mladima od 12 do 18 godina, a polaznici će se teorijski i praktično upoznati s pokretom Novih tendencija. Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz najavu dolaska na e-mail: edukacija@msu.hr, s podacima: ime i prezime djeteta, dob, ime i prezime te kontakt roditelja. 

 

Nove tendencije su međunarodni pokret koji je nastao i održavao se u Zagrebu od 1961. do 1973. godine, s ciljem promocije suvremenih umjetničkih praksi, posebice onih kojima je u prvom planu bilo eksperimentiranje kroz povezivanje znanosti, tehnologije i umjetnosti.

Na trećoj radionici koja će se održati 18. lipnja, polaznici će se upoznati s kinetičkom umjetnošću i mobilima izlaganima na Novim tendencijama, kod kojih je naglasak na kretanju, nestalnosti i istraživanje pokreta. Nakon toga će sami izraditi mobile pomoću žice, flaksa te drugih laganih i reflektirajućih materijala.

Voditeljice i autorice radionica: Petra Šabić (vizualna umjetnica) i Ivana Šešlek (voditeljica Odjela za edukativnu djelatnost MSU)