Virtualna šetnja dvorcem Versailles mobilnim digitalnim muzejem Micro-folie

 

Virtualna šetnja dvorcem Versailles mobilnim digitalnim muzejem Micro-folie

18.08.2022 - 18.08.2022 / MSU, 3. kat

Srdačno vas pozivamo na još jednu ljetnu šetnju dvorcem Versailles mobilnim digitalnim muzejem Micro-folie, kojeg u suradnji s Francuskim institutom iz Hrvatske, predstavljamo u MSU do 31. kolovoza ove godine.

Micro-folie virtualna je umjetnička galerija koja uz pomoć velikog ekrana i interaktivnih tableta omogućuje pristup digitaliziranim djelima iz nacionalnih i međunarodnih muzeja i kulturnih institucija, povezujući vizualne umjetnosti, dizajn, arhitekturu, interaktivne igre, razne zvučne i vizualne sadržaje te prostor virtualne stvarnosti.

Svaki prezentacijsko-edukativni program Micro-folie zamišljen je kao mjesto druženja i razmjene s ciljem stvaranja novog prostora za ljude te olakšavanja pristupa umjetničkim djelima udaljenoj publici širenjem njihova sadržaja.

Šetnju ovim najljepšim i najvećim francuskim baroknim dvorcem izabrali smo potaknuti sjajnom fotografskom izložbom nizozemske umjetnice Vivian Sassen koja se upravo održava u našem Muzeju!

Novi umjetnički rad Viviane Sassen, Venera i Merkur (2020.), naručila je Versailleska palača za izložbu “Vidljivo/Nevidljivo”. Tijekom šest mjeseci Sassen je imala privatni pristup Versaillesu nakon radnog vremena. Za to je vrijeme zaronila u arhive i upotrijebila artefakte i arhitekturu palače kako bi stvorila nove fotografije i kolaže. Fotografije fragmenata skulptura kao i fotografije iz privatne korespondencije Marie-Antoinette aludiraju na neispričane priče Versaillesa.

U četvrtak, 18. kolovoza u 17 sati, pozivamo publiku na virtualnu šetnju dvorcem Versailles, koji je dio ovog mobilnog muzeja. Ulaz je slobodan i održava se na 3. katu izložbenog prostora Muzeja suvremene umjetnosti.

Voditeljica prezentacijsko-edukativnog programa Micro-folie za publiku tijekom kolovoza je Petra Šabić, vizualna umjetnica i edukatorica likovne kulture. Sudjelovala je u brojnim umjetničkim i likovno odgojnim projektima s ciljem približavanja vizualne kulture djeci, mladima i odraslima.