Online programi i materijali

 

Online programi i materijali

  • Ciklus online radionica animacije

Pozivamo sve vas ljubitelje animacije da posjetite izložbu „Od imaginacije od animacije: šest desetljeća Zagreb filma“ te da putem Facebook stranice MSU edukacija redovito pratite naš ciklus online radionica putem kojeg ćete se detaljnije upoznati i očarati animacijom, kreirati likove i priču, izraditi knjigu snimanja, saznati što je to animacija, upoznati se sa studijem za animaciju i animacijom izrezanih oblika, naučiti kako dodati tekst, okušati se u eksperimentalnim tehnikama i scenografiji. Neka animiranje započne! 
Radionice možete preuzeti na linku: http://www.msu.hr/.../online-radionica-stvaranje.../108.html
Željno iščekujemo vaše radove koje vas pozivamo da nam šaljete na e-mail adresu: edukacija@msu.hr, a mi ćemo ih objaviti na koncu ciklusa u formi online izložbe na mrežnim stranicama MSU-a te na Facebook stranici MSU edukacija. Pokrenimo naš crtež!

 

  • Web igralište - programi i igre za djecu

Sve naše marljive osnovnoškolce (ali i one starije) pozivamo da nam se pridruže u jednoj posebnoj virtualnoj šetnji kroz park skulptura i kuću svestranog umjetnika i arhitekta, buntovnika i neumornog istraživača - Vjenceslava Richtera. Naime, Vjenceslav Richter i njegova supruga Nada poklonili su svoju jednokatnu obiteljsku vilu, koju je Richter sagradio prema vlastitom projektu, te brojne umjetničke radove Muzeju suvremene umjetnosti.  U otkrivanju svega onoga što se sve nalazi u toj kući i prekrasnom parku skulptura koji je okružuje, pomoći će vam dva lika - šestar Vito i gumica Nada, čija su imena preuzeta od naziva Richterovih skulptura. Vito i Nada vodit će vas u virtualnu vožnju do Richterove kuće, pokazati sve prostorije i park, a na kraju se možete poigrati bojama i kosinama, crtežima i kockama.

Igru možete podijeliti i sa svojim prijateljima u drugim zemljama jer „Avanture Vita i Nade“ imaju i svoju englesku verziju.

Za virtualni posjet preporučujemo korištenje Google Chrome preglednika i pritom je potrebno omogućiti opciju Flash: http://www.msu.hr/clanci/Vito%20i%20Nada%20igra/50/hr.html

 

  • MSU priručnik za početnike

Kroz ciklus MSU priručnik za početnike pokušat ćemo u kratkoj formi znatiželjnoj publici rastumačiti određene pojmove s kojima se susreće prilikom upoznavanja umjetničkih radova iz fundusa MSU-a, kako bismo olakšali njihovo razumijevanje, ali i potaknuli na razmišljanje o suvremenoj umjetnosti. Pojmove možete pronaći na linku: http://www.msu.hr/stranice/msu-prirucnik-za-pocetnike/81.html

 

  • MSU od doma

Edukativan radionički program putem kojeg vas upoznajemo s umjetnicima koji su svojim smjelim idejama, slobodnim duhom i djelima ostavili značajan trag na području suvremene umjetnosti. Nadamo se da će vas njihovi radovi inspirirati na vlastita otkrića i kreacije. Upoznajte umjetnike i neka vam njihove ideje posluže kao inspiracija! Prijedloge kako to možete učiniti preuzmite putem linka: http://www.msu.hr/stranice/msu-od.doma/80.html, a nastale radove šaljite nam na e-mail: edukacija@msu.hr. Uživajte stvarajući!