Animatorska početnica

 

Animatorska početnica

19.09.2020 - 19.09.2020 / Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Animatorska početnica uz izložbu „Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma“ namijenjena je djeci od 9 do 12 godina te obuhvaća ciklus od četiri radionice na kojima se djeca upoznaju s osnovama animacije. Prva početnica održala se 7. ožujka 2020, a zbog izvanredne situacije pandemije koronavirusa COVID-19 naredne tri radionice prebačene su s ožujka na rujan i održavaju se 12., 19. i 26. rujna. Cijena pojedinačne radionice iznosi 50 kn.

U sklopu programa Animatorske početnice polaznici prvo kreću u obilazak izložbe „Od imaginacije do animacije" na kojoj će imati prilike pogledati sjajne animirane filmove poput serijala Profesor Baltazar ili Mali leteći medvjedići. Potom slijedi radionički dio programa u kojem će svi polaznici biti u mogućnosti napraviti osnovnu verziju vježbi, a oni vještiji će imati priliku raditi dalje prema svojoj mašti. Početnica je namijenjena djeci od 9 do 12 godina koja su znatiželjna, vole crtati, te ih interesira kako rade strojevi i kako nastaju filmovi. Prve dvije radionice bile su posvećene temi i tehnici izrade thaumatropa i flipbooka, a sljedeće dvije radionice izrađujemo phenakistoscope i zoetrope, različite optičko mehaničke sprave za animaciju.

Raspored:
15:00 - 15:30 obilazak izložbe
15:30 - 17:30 radionica animacije

Broj sudionika ograničen je na 12, a prijave za radionicu su obavezne. Molimo da prijave šaljete na e-mail: edukacija@msu.hr, sa sljedećim informacijama: ime, prezime i dob djeteta i kontakt broj, najkasnije dan prije termina radionice za koju se prijavljujete.