EU projekti

 

ADRINETBOOK

 

Muzej suvremene umjetnosti partner je u velikom međunarodnom projektu digitalizacije knjižne građe ADRINETBOOK.  

  PROČITAJ VIŠE

Putovanje kroz slijepo iskustvo (Voyage Inside a Blind Experience – VIBE)

 

Muzej suvremene umjetnosti Zagreb sudjelovao je u projektu Putovanje kroz slijepo iskustvo (Voyage Inside a Blind Experience – VIBE), čiji je cilj bio stvoriti izložbu u kojoj mogu uživati osobe s oštećenjima vida, kao i ostala publika. Projekt je sufinanciran programom EU Kreativna Europa, a proizašao je iz suradnje talijanske organizacije Atlante Servizi Culturali, američke institucije The Josef and Anni Albers Foundation,Instituta za slijepe u Milanu, te tri europska muzeja: Santa Maria della Scala u Sieni, Glucksmann Art Gallery u Corku i Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb.

  PROČITAJ VIŠE

Uključivanje slijepih u pristupačne muzejske projekte (PRISTUP)

 

Projekt Blind Engagement in Accessible Museum Projects (BEAM UP) / Uključivanje slijepih u pristupačne muzejske projekte (PRISTUP) nastavak je nedavno završenog EU projekta VIBE – Voyage Inside a Blind Experience / Putovanje kroz slijepo iskustvo, u sklopu kojeg je osmišljena i predstavljena izložba apstraktne suvremene umjetnosti prilagođena osobama s oštećenjem vida. Projekt Beam Up ide korak dalje - ne samo što će predstaviti sadržaj prilagođen slijepim i slabovidnim osobama, već će ga osmisliti i stvarati zajedno s njima. 

  PROČITAJ VIŠE

Translokalno: Muzej kao kutija za alat

 

Translokalno: Muzej kao kutija za alat / Translocal: Museum as Toolbox istražuje mogućnosti i načine komunikacije muzeja moderne i suvremene umjetnosti sa širokom publikom, posebice mladima u dobi od 15 do 25 godina koji često teško pronalaze poveznice između suvremene umjetnosti i vlastitog života. Projekt se odvijao kroz nekoliko komplementarnih segmenata: istraživanje, međunarodni skup, umjetničke i kustoske rezidencije, izložbe, publikacija, te web portal s prikazom dokumentacije rezultata istraživanja projekta.

  PROČITAJ VIŠE