MSU NON STOP

 

Online edukativni zadatci uz izložbu Duje Jurića „Mreža oprostorene slike“

 

Pozivamo sve vas, male i velike ljubitelje slikarstva, da posjetite MSU i razgledate izložbu Mreža oprostorene slike umjetnika Duje Jurića. Oduševljeni izložbom bit će i svi ljubitelji memorijskih čipova i fluorescentnih boja jer će se naći u naizgled poznatom okruženju. 

  PROČITAJ VIŠE

Online ciklus radionica animacije

 

Pozivamo sve vas ljubitelje animacije da posjetite izložbu „Od imaginacije od animacije: šest desetljeća Zagreb filma“ te da putem Facebook stranice MSU edukacija redovito pratite naš ciklus online radionica putem kojeg ćete se detaljnije upoznati i očarati animacijom, kreirati likove i priču, izraditi knjigu snimanja, saznati što je to animacija, upoznati se sa studijem za animaciju i animacijom izrezanih oblika, naučiti kako dodati tekst, okušati se u eksperimentalnim tehnikama i scenografiji. Neka animiranje započne! 

  PROČITAJ VIŠE

MSU mali i veliki

 

U okviru obiteljskog programa mali i veliki, koji se odvija svake prve subote u mjesecu, a uključuje zajednički angažman djece i roditelja, odnosno baka i djedova ili teta i stričeva pripremili smo edukativni zadatak koji možete pokušati napraviti od doma.

  PROČITAJ VIŠE

MSU priručnik za početnike

 

Kroz ciklus "MSU priručnik za početnike" pokušat ćemo u kratkoj formi znatiželjnoj publici rastumačiti određene pojmove s kojima se susreće prilikom upoznavanja umjetničkih radova iz fundusa MSU-a, kako bismo olakšali njihovo razumijevanje, ali i potaknuli na razmišljanje o suvremenoj umjetnosti.

  PROČITAJ VIŠE

MSU od doma

 

MSU od doma edukativan je program putem kojeg se upoznajemo s umjetnicima koji su svojim smjelim idejama, slobodnim duhom i djelima ostavili značajan trag na području suvremene umjetnosti. Nadamo se da će vas njihovi radovi inspirirati na vlastita otkrića i kreacije.

  PROČITAJ VIŠE

FB misao na dan

 

MSU je sredinom travnja u suradnji s umjetnicama i umjetnicima pokrenuo online projekt pod naslovom FB for your thoughts / FB misao za dan

  PROČITAJ VIŠE

[plesna predstava] Antisezona 20

 

Predstava Ane Kreitmeyer “Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa.”

Snimka izvedbe moći će se pogledati online od petka, 24.4. od 19 sati do nedjelje, 26.4. do 19 sati.

  PROČITAJ VIŠE

[Film] Miroslav Šutej

 

Donosimo vam kratki film koji će vas odvesti „iza kulisa“ Odjela zaštite i restauracije Muzeja suvremene umjetnosti putem kojeg ćete saznati kako su se restaurirala djela Miroslava Šuteja uoči umjetnikove velike retrospektive u Muzeju. 

  PROČITAJ VIŠE