FB misao na dan

 

FB misao na dan

MSU je sredinom travnja u suradnji s umjetnicama i umjetnicima pokrenuo online projekt pod naslovom FB for your thoughts / FB misao za dan

U ovim izazovnim vremenima koja nepovratno mijenjaju naš svijet i sve ono što smo uzimali zdravo za gotovo, u trenutcima kada propitkujemo postojeće društvene vrijednosti i pokušavamo pronaći smisao i impuls za daljnje djelovanje, samo zajedničkim snagama, međusobnim razumijevanjem i podrškom možemo pronaći način kako da prebrodimo ovu krizu čije će posljedice ostaviti traga na svima nama. Brojni umjetnici s kojima surađujemo, kao i naši drugi suradnici, zbog specifičnosti svoga djelovanja, ovom globalnom krizom posebno su pogođeni. Mnogima od njih ugrožena je i osnovna egzistencija, a nekima od njih koji žive u Zagrebu, nakon nedavnog razornog potresa, oštećen je i dom. Kako izgleda svakodnevnica naših umjetnica i umjetnika, o čemu razmišljaju i na koje se sve načine nose s ovom trenutnom situacijom, kako podnose izolaciju, neizvjesnost, koje su njihove brige, strepnje, radosti, što ih tješi, ali i inspirira da nastave stvarati - sve su to pitanja koja su nas zanimala kada smo ih pozvali da s nama podijele svoje misli i sudjeluju u projektu „FB for your thoughts / FB misao na dan“.

S obzirom na to da je Muzej već tjednima zatvoren, kao prostor u kojem mogu podijeliti svoja razmišljanja ili svoju tišinu odabrali smo društvene mreže, odnosno Facebook, platformu putem koje se većina nas informira i koristi ju za razmjenu misli, komentara i ideja. Iznimno nam je drago da se većina umjetnika kojima smo se za sada obratili odazvala i pristala sudjelovati, a cilj je uključiti i objediniti što veći broj naših domaćih umjetnika u ovom projektu stvarajući novi način komuniciranja i povezivanja u vremenima kada smo prisilno razdvojeni.

Želja nam je prikupiti što veći broj umjetničkih perspektiva, razmišljanja i svjedočanstava ovog zasigurno prijelomnog trenutka 21. stoljeća koji će obilježiti sve nas pa tako i suvremenu umjetničku scenu.

Radove umjetnika u sklopu projekta možete pogledati OVDJE.