Zbirke u fokusu

 

Jasenko Rasol - fotografski ciklus "Distopija"

 

Fotografirajući propadanje nekoć slavnog turističkog kompleksa Haludovo, remek- djela poznog modernizma Borisa Magaša, Rasolov fotografski ciklus Distopija (2016.) pripovijeda nekoliko paralelnih i jednakovrijednih narativa. 

  PROČITAJ VIŠE

Ivana Popović: Promatrači

 

Ivana Popović (1968.-2016.) akademska je kiparica i multimedijska umjetnica koja je od kraja 80-ih godina 20. stoljeća pa do prerane smrti, istraživala i povezivala brojne umjetničke discipline: kiparstvo, slikarstvo, crtež, kazalište, modu, performans i primijenjenu umjetnost. U medijskim kampanjama je zagovarala prava žena i obespravljenih skupina. Neovisno o mediju djelovanja, često joj je upravo osobno iskustvo bilo polazište umjetničko-aktivističkog djelovanja pa je tako ukidala granice između vlastita života i umjetničkog stvaranja.

  PROČITAJ VIŠE

Jasna Damnjanović: Sweet things

 

Jasna Damnjanović rođena je 1986. godine u Šapcu. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu gdje je sada na doktorskom studiju. Počinje izlagati još za vrijeme studija, kako na grupnim izložbama tako i samostalno. Dobitnica je nagrade za crtež na Fakultetu likovnih umetnosti i prve nagrade za crtež Art klinike (Perspektive) Novi Sad. Realizirala je tri monumentalna djela/murala, sudjelovala je na brojnim umjetničkim radionicama, te izlagala na nizu grupnih i samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

  PROČITAJ VIŠE

Nedeljko Dragić: Donacija autorskih plakata

 

Istaknuti protagonist  Zagrebačke škole crtanog filma, Nedeljko Dragić, čiji se brojnim nagradama ovjenčani filmovi prikazuju na izložbi  Od imaginacije do animaciješest desetljeća Zagreb filma donirao je Muzeju suvremene umjetnosti desetak svojih autorskih plakata. 

  PROČITAJ VIŠE