Antisezona 20

 

Antisezona 20

08.10.2020 - 16.10.2020 / Dvorana Gorgona

Nakon uspješnih i uzbudljivih online+live izvedbi tijekom travnja i svibnja te scenskih izvedbi u dvorani Gorgona u lipnju, nastavljamo s programom suvremenog plesa Antisezona 20 kroz tri programska bloka od listopada do prosinca.

Prvi jesenski blok Antisezone, 8., 9., 10. i 16. listopada, premijerno predstavlja naslov "Sol” autorice Silvije Marchig i Umjetničke organizacije Kik Melone. Uz ovu, prikazujemo još dvije gostujuće premijere, "Oh" Ane Jelušić, te "Koliko centimetara može zauzeti moje tijelo" u produkciji i izvedbi Studija TRAS. Usto, reprizirat će se predstava "Podivljalo" ko-autorica samog programa Antisezone Ane Kreitmeyer i Sonje Pregrad, te "La huesera, la trapera, la loba" Irene Mikec.

Zatim slijedi blok "Improspekcija” u studenom, u kojem će naglasak biti na povezivanju i prezentaciji improvizacijskih radova i umjetnika iz regije. Predstavit ćemo projekt međunarodne suradnje u području somatskih plesnih praksi Somahut Zrinke Šimičić Mihanović, a online ćemo ugostiti međunarodne umjetnike Anne Juren iz Beča, Saru Shelton Mann, mayfield brooks i Kayvona Pourazara iz SAD-a, te Saghar Hosseinpour iz Irana. 

U posljednjem bloku pod naslovom "Kolektivno i individua kao koreografsko polje" u prosincu, na programu su premijera predstave "Koga briga?" autorice Ane Kreitmeyer, gostujuća izvedba predstave autorice Roberte Milevoj, zatim eksperimentalni razgovorno-plesni format "Bliski susreti plesne vrste" te "Hangover sesije".

 

ANTISEZONA – ples u Gorgoni je format za susret s aktualnim strujanjima u hrvatskom suvremenom plesu i izvedbi kroz niz premijernih i repriznih izvedbi, radionica, gostovanja, razgovora kao i popratnih programa u kojima će publika moći susresti umjetnike na nove i neformalne načine.

Radi se o projektu koji je kreiralo pet renomiranih hrvatskih plesnih umjetnica: Ana Kreitmeyer, Silvia Marchig, Sonja Pregrad, Iva Nerina Sibila i Zrinka Šimičić Mihanović, u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu. 

Program je financiran sredstvima Grada Zagreba, Ministarstva kulture i medija RH, te je dio Performance Situation Room / NDA Life Long Burning EU projekta.

Urednik programa ispred MSU: mr.sc. Branko Kostelnik, producent  i voditelj Odjela za programsko - izložbenu djelatnost MSU 

Izvršna produkcija: Miranda Herceg, voditeljica programa multimedijalne dvorane MSU 

 

Pratite nas na :

https://www.facebook.com/antisezona

https://www.instagram.com/antisezona

https://antisezona.wordpress.com/