Artist talk: Jelena Bando i radionica „Kontakt i emocije“

 

Artist talk: Jelena Bando i radionica „Kontakt i emocije“

17.09.2020 - 19.09.2020 / MSU galerija

Pridružite nam se u četvrtak, 17. 9. u 17.30 sati na razgovoru s umjetnicom Jelenom Bando povodom njezinog novog ciklusa slika “Nice to meet you / Drago mi je”. Nakon razgovora, u 18 sati predviđena je radionica namijenjena starijima od 15 godina pod nazivom “Kontakt i emocije”, koju će voditi Tihana Gamulin Ulaga, a u kojoj će sudjelovati i sama autorica izložbe s obzirom da se radionica nastavlja na kontekst njezinog istraživanja i novog slikarskog ciklusa. 

Pridružite nam se u četvrtak, 17. 9. u 17.30 sati na razgovoru s umjetnicom Jelenom Bando povodom njezinog novog ciklusa slika “Nice to meet you / Drago mi je” kojim umjetnica progovara o temama osobne naracije, emocija i interakcije, a koji je predstavljen na istoimenoj izložbi koju možete pogledati u MSU galeriji sve do 27. 9. S umjetnicom će razgovarati kustosica izložbe Martina Munivrana, a pridružit će im se i apsolventica Gestalt psihoterapije Tihana Gamulin Ulaga s kojom je Jelena radila proteklih godinu dana kako bi dublje istražila vlastite emocije.

Nakon razgovora, točnije u 18 sati predviđena je radionica namijenjena starijima od 15 godina pod nazivom “Kontakt i emocije”, koju će voditi Tihana, a u kojoj će sudjelovati i sama autorica izložbe s obzirom da se radionica nastavlja na kontekst njezinog istraživanja i novog slikarskog ciklusa. Ideja radionice je da kroz ispreplitanje kreativnih i terapijskih tehnika osvijestimo fenomenološki doživljaj emocija i kontakt pojedinca s njima na individualnoj razini, u dijaloškom procesu kroz rad u parovima te na razini grupe kroz razvoj grupne dinamike. Gestalt terapija je sama po sebi vrlo kreativna stoga će učesnici imati priliku proći kroz kraću vođenu meditaciju, raditi s asocijativnim kartama, sami se likovno izraziti kroz grupni kreativni proces i, nadamo se, naučiti možda i nešto novo o sebi.

Broj sudionika na radionici je ograničen na 15 kako bi svi imali priliku aktivno sudjelovati, a da se pritom poštuju epidemiološke mjere. Svoje sudjelovanje molimo prijavite do srijede 16.9. do 15 sati na e-mail adresu: edukacija@msu.hr sa sljedećim podatcima: ime, prezime, dob, kontakt broj.