BOOM! Ratko Petrić kao grafički dizajner, predavanje doc. dr. sc. Lovorke Magaš Bilandžić

 

BOOM! Ratko Petrić kao grafički dizajner, predavanje doc. dr. sc. Lovorke Magaš Bilandžić

09.06.2021 - 09.06.2021 / MSU

U srijedu, 9. lipnja u 18 sati predavanje o grafičkom dizajnu Ratka Petrića, važanom i do sada najmanje poznatom segmentu opusa kipara Ratka Petrića, održat će dr. sc. Lovorka Magaš Bilandžić.

U predavanju saznajte kako je Petrić pristupao oblikovanju omladinskog tiska, kakav je bio njegov odnos prema tipografiji, „slovnoj kombinatorici“, popularnoj kulturi i intermedijalnosti, što obilježava njegovo kreiranje vizualnog identiteta Biafre, Galerije Dubrava i Umjetničkog paviljona, s kojim je institucijama u sferi kulture surađivao te kako je obilježio svakodnevicu i vizualnu kulturu u vrijeme svoje najveće dizajnerske aktivnosti od kraja 1960-ih do kraja 1970-ih.

Dr. sc. Lovorka Magaš Bilandžić docentica je na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskog  fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Autorica je niza izložbi te dionica na više izložbenih projekata (npr. Šezdesete u Hrvatskoj – Mit i stvarnost, 2018., dionica grafički dizajnNa robu: vizualna umetnost v Kraljevini Jugoslaviji 1929–1941, 2019., dionica fotografija). Objavila je knjige Foto Tonka – Tajne ateliera društvene kroničarke (2015.) i Sergije Glumac: grafika, grafički dizajn, scenografija (2019). Bavi se temama vezanima uz modernu i suvremenu umjetnost, posebice grafičkim dizajnom, fotografijom, scenografijom, grafikom i poviješću izložbi.

Za predavanje je potrebna prethodna najava na edukacija@msu.hr sa sljedećim podacima: ime i prezime, dob i kontakt.

Predavanje će se u realnom vremenu moći pratiti i online, putem streaminga na Facebook stranici MSU - @MSUZagreb.