Ciklus kreativnih radionica Idemo na Vrhovec!

 

Ciklus kreativnih radionica Idemo na Vrhovec!

18.05.2024 - 18.05.2024 / Zbirka Richter

U subotu, 18. 5. 2024., održat ćemo radionicu posvećenu ciklusu prostornog slikarstva Vjenceslava Richtera. Riječ je o ciklusu koji briše granice između umjetničkih disciplina donoseći u prvi plan promišljanje o pojmovima „prostornosti“, „likovnosti“ te njihove sinteze. Prostorna slika je kocka prozirnih stranica podijeljena u jednom smjeru u tri dijela dvjema prozirnim pregradama pri čemu je svaka površina drukčije riješena samoljepljivim trakama u boji. Tako se ova cjelina istodobno može sagledati kao dvodimenzionalna slika, kao skulptura bez materije i kao arhitektura bez praktične funkcije.

Radionice ćemo započeti proučavanjem jednog rada iz ove serije, što će nas potaknuti na razgovor o odnosu prostora i slike, odnosno toga kako kut gledanja utječe na ono što vidimo. Inspiraciju za radove pokušat ćemo pronaći u stanu Vjenceslava Richtera u kojemu ćemo razjasniti pojam „sinteze“. U kreativnom dijelu termina, polaznici će kolažem i bojama intervenirati na kutije kako bi i sami stvorili svoje vlastite prostorne slike razvijajući tako prostornu percepciju u umjetničkom smislu.

Voditelji radionice su Ela Junaković, studentica povijesti umjetnosti i sociologije i Tin Marušić, student fonetike i povijesti umjetnosti.

Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno, a materijal i pribor za izradu radova je osiguran. Prijave na e-mail adresu ivana.zavrski@msu.hr ili putem Facebook stranice Zbirke Richter su obavezne zbog ograničenog broja mjesta.

Vidimo se u Zbirci Richter na Vrhovcu!

 

KAKO DO NAS: Vozite se tramvajem broj 6 ili 11 u smjeru Črnomerca, izađite na tramvajskoj stanici kod Čitaonice i Galerije Vladimira Nazora, skrenite desno u Mandaličinu ulicu te kratko prošetajte Mandaličinom ulicom ili se odvezite jednu stanicu autobusom br. 129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE: Ivana Završki, koordinatorica edukativnog programa Zbirke Richter, ivana.zavrski@msu.hr

 

Ciklus kreativnih radionica Idemo na Vrhovec!
Kreativne radionice za djecu 6 - 10 godina
Zbirka Richter, subota 18. 5. 2024., 11 - 12.30 sati