Ciklus kreativnih radionica Idemo na Vrhovec: Različito, a isto!

 

Ciklus kreativnih radionica Idemo na Vrhovec: Različito, a isto!

16.11.2019 - 16.11.2019 / Zbirka Richter

U subotu, 16. studenoga od 11 do 13 sati u Zbirci Richter održat će se radionica koja će tematizirati kostimirane proslave koje su se odvijale na Bauhausu, ali i predstave koje su pripremali Oscar Schlemmer, Kurt Schmidt i drugi. 

Upoznat ćemo se sa svojstvima različitih materijala, od kojih ćemo napraviti vlastite kostime. Radionica je organizirana povodom obilježavanja stote obljetnice osnutka visoke škole za arhitekturu, umjetnost i dizajn Bauhaus, u suradnji Zbirke Richter i Goethe-Instituta Kroatien.

Radionica je namjenjena djeci od 6 do 10 godina.

Voditeljica je radionice Lora Rajčić, studentica povijesti umjetnosti i sociologije.

Iduća dva termina bit će posvećena poigravanju s tekstilnim strukturama i utjecajem svjetla i sjene na umjetničke radove. Riječ je o posljednjim radionicama iz ciklusa „Idemo na Vrhovec: Različito, a isto!” pa vas pozivamo da za više informacija pratite najave na mrežnim stranicama i društvenim mrežama Zbirke Richter i Muzeja suvremene umjetnosti.

Sudjelovanje je na svim radionicama besplatno, a materijal osiguran. Molimo vas da najavite sudjelovanje do petka 15. studenoga na radionice.richter@msu.hr ili preko naše stranice na Facebooku.

Vidimo se u Zbirci Richter na Vrhovcu!

KAKO DO NAS: Vozite se tramvajem broj 6 ili 11 u smjeru Črnomerca, izađite na tramvajskoj stanici kod Čitaonice i Galerije Vladimira Nazora, skrenite desno u Mandaličinu ulicu te kratko prošetajte Mandaličinom ulicom ili se odvezite jednu stanicu autobusom br. 129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, voditeljica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01/60-52-710 ili radionice.richter@msu.hr