Ciklus kreativnih radionica U potrazi za Atlantidom - Putovanje arhitekturom za male sanjare

 

Ciklus kreativnih radionica U potrazi za Atlantidom - Putovanje arhitekturom za male sanjare

11.02.2023 - 11.02.2023 / Zbirka Richter

U subotu 11. veljače, nastavljamo s ciklusom kreativnih radionica namijenjenih djeci od 9 do 12 godina, koji je ostvaren u suradnji sa Školskom knjigom. Radionice se temelje na knjizi U potrazi za Atlantidom - Putovanje arhitekturom za male sanjare, čiji su autori novinar Carlo Piano i njegov otac arhitekt Renzo Piano

Na svakoj radionici obradit će se jedno arhitektonsko ostvarenje spomenuto i opisano u knjizi, koje će se zatim likovno interpretirati u različitim tehnikama. Izrađivat ćemo karte, vlastite umjetničke knjižice, vaze, a izgradit ćemo i zajednički most te akvarij. Ovim ciklusom radionica djeca se upoznaju s arhitekturom diljem svijeta, poviješću i različitim kulturama, razvijaju interes za upoznavanje kulturnog nasljeđa, kritičko mišljenje i kreativnost.

Glavna tema ovog termina bit će izrazito važna knjižnica, prema bogatstvu treća zbirka knjiga na svijetu, nakon Vatikanskih muzeja i londonske British Library. Razgovarat ćemo o važnosti čitanja i čuvanja knjiga, pri čemu ćemo spomenuti i zanimljiv koncept knjižnice Morgan, čiji je dio iskopan na dubinu od 20 metara, zbog čega se zgrada može uspoređivati sa santom leda. Nakon razgovora, djeca će razrađivati vlastitu priču kao temu knjige i na temelju toga izrađivati vlastite knjižice.

Voditeljice radionice su Lora Rajčić, magistra povijesti umjetnosti i sociologije i Ivana Završki, magistra francuskog jezika i književnosti i povijesti umjetnosti.

Radionica je besplatna, a materijal i pribor za izradu radova je osiguran. Vidimo se u Zbirci Richter na Vrhovcu!

KAKO DO NAS: Vozite se tramvajem broj 6 ili 11 u smjeru Črnomerca, izađite na tramvajskoj stanici kod Čitaonice i Galerije Vladimira Nazora, skrenite desno u Mandaličinu ulicu te kratko prošetajte Mandaličinom ulicom ili se odvezite jednu stanicu autobusom br. 129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, voditeljica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01/60-52-710 ili radionice.richter@msu.hr

 

 

Zbirka Richter, Vrhovec 38
Ciklus kreativnih radionica U potrazi za Atlantidom - Putovanje arhitekturom za male sanjare
Kreativne radionice za djecu 9 – 12 godina
Subota, 11.2. 2023., 11 – 12.30 sati