Ciklus kreativnih radionica U potrazi za Atlantidom - Putovanje arhitekturom za male sanjare

 

Ciklus kreativnih radionica U potrazi za Atlantidom - Putovanje arhitekturom za male sanjare

01.04.2023 - 01.04.2023 / Zbirka Richter

U subotu 1. travnja, nastavljamo s ciklusom kreativnih radionica namijenjenih djeci od 9 do 12 godina, koji je ostvaren u suradnji sa Školskom knjigom. Radionice se temelje na knjizi U potrazi za Atlantidom - Putovanje arhitekturom za male sanjare, čiji su autori novinar Carlo Piano i njegov otac arhitekt Renzo Piano.  

Na radionicama učimo o arhitektonskim ostvarenjima spomenutima i opisanima u knjizi, koje zatim likovno interpretiramo u različitim tehnikama. Do sada smo izradili pustolovne karte, vlastite umjetničke knjižice, a kreirali smo i grad od nebodera, zajednički most te akvarij. Ovim ciklusom radionica djeca se upoznaju s arhitekturom diljem svijeta, poviješću i različitim kulturama, razvijaju interes za upoznavanje kulturnog nasljeđa, kritičko mišljenje i kreativnost.

Osmi nas termin vodi dalje rutom kapetana Jamesa Cooka - do Nouméje, glavnog grada Nove Kaledonije gdje je Renzo Piano sagradio kulturni centar Kanaka. Razgovarat ćemo o različitim kulturama i tome zašto i kako arhitekti moraju istraživati različite discipline poput povijesti, zemljopisa, glazbe ili umjetnosti. Zatim ćemo zajedno izrađivati toteme i maske Kanaka, koji su Renza Piana nadahnuli za pročelje Kulturnog centra.

Voditeljice radionice su Lora Rajčić, magistra povijesti umjetnosti i sociologije i Ivana Završki, magistra francuskog jezika i književnosti i povijesti umjetnosti.

Radionica je besplatna, a materijal i pribor za izradu radova je osiguran. Prijave na e-mail adresu radionice.richter@msu.hr ili putem Facebook stranice Zbirke Richter su obavezne.

Vidimo se u Zbirci Richter na Vrhovcu!

KAKO DO NAS: Vozite se tramvajem broj 6 ili 11 u smjeru Črnomerca, izađite na tramvajskoj stanici kod Čitaonice i Galerije Vladimira Nazora, skrenite desno u Mandaličinu ulicu te kratko prošetajte Mandaličinom ulicom ili se odvezite jednu stanicu autobusom br. 129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, voditeljica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01/60-52-710 ili radionice.richter@msu.hr

 

 

Ciklus kreativnih radionica U potrazi za Atlantidom - Putovanje arhitekturom za male sanjare
Zbirka Richter, Vrhovec 38
Kreativne radionice za djecu 9 – 12 godina
Subota, 1. 4. 2023., 11 – 12.30 sati