Ciklus kreativnih radionica Zamisli, stvori, p(re)okreni! Konstrukcije u pokretu

 

Ciklus kreativnih radionica Zamisli, stvori, p(re)okreni! Konstrukcije u pokretu

11.11.2023 - 11.11.2023 / Zbirka Richter

U subotu, 11. studenog održat će se još jedna radionica iz ciklusa „Zamisli, stvori, p(re)okreni!“, koji se temelji na knjizi „Duh Bauhausa“, autorice Klasje Habjan. Djeca će se tako upoznati s idejama i praksom Bauhausa, znamenite visoke škole za arhitekturu, umjetnost i dizajn, koja je imala značajan utjecaj na razvoj moderne i suvremene umjetnosti. 

U kontekstu Zbirke Richter i arhitekta Vjenceslava Richtera, bitno je istaknuti kako se Richterovo stvaralaštvo razvijalo na nasljeđu povijesnih avangardi, Bauhausa, De Stijla, ruskog konstruktivizma te stvaralaštvu arhitekata Waltera Gropiusa i Mies van der Rohea što će se povezati kroz termine.

Polazište ove radionice jesu događanja koja su se održavala svake jeseni na Bauhausu, u kojima su profesori, studenti, školarci i djeca izrađivali zmajeve s kojima su zatim hodali u procesiji kroz Weimar. Potom su se penjali na vrh brda, gdje su se organizirala natjecanja u zmajarenju, čime se ujedno odražavala i sloboda umjetničkog izražavanja. Slijedeći te ideje, na radionici ćemo zajednički izrađivati zmajeve inspirirani geometrijskim, apstraktnim oblicima i primarnim bojama.

Voditeljice radionice su Lora Rajčić, magistra povijesti umjetnosti i sociologije i Ivana Završki, magistra francuskog jezika i književnosti i povijesti umjetnosti.

Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno, a materijal i pribor za izradu radova je osiguran. Prijave na e-mail adresu lora.rajcic@msu.hr ili putem Facebook stranice Zbirke Richter su obavezne.

Vidimo se u Zbirci Richter na Vrhovcu!

KAKO DO NAS: Vozite se tramvajem broj 6 ili 11 u smjeru Črnomerca, izađite na tramvajskoj stanici kod Čitaonice i Galerije Vladimira Nazora, skrenite desno u Mandaličinu ulicu te kratko prošetajte Mandaličinom ulicom ili se odvezite jednu stanicu autobusom br. 129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE: Lora Rajčić, lora.rajcic@msu.hr, tel. 01/60-52-710 ili richter@msu.hr.

 

Ciklus kreativnih radionica Zamisli, stvori, p(re)okreni!
Konstrukcije u pokretu

Kreativne radionice za djecu 6 – 10 godina
Subota, 11. 11. 2023., 11 – 12.30 sati, Zbirka Richter