Čitalački i razgovorni kružok: Čitanje Palestine, dekolonijalnog i transnacionalnih solidarnosti

 

Čitalački i razgovorni kružok: Čitanje Palestine, dekolonijalnog i transnacionalnih solidarnosti

22.02.2024 - 29.05.2024 / MSU, Baunet cafe

Pozivamo vas na čitalački i razgovorni kružok u organizaciji Inicijative za slobodnu Palestinu s ciljem kolektivnog učenja o Palestini, praksama deokupacije i dekolonizacije i kulturama otpora.

Okupljamo se kao ljudi zainteresirani za zajedničko učenje i kolektivnu proizvodnju znanja koja proširuje epistemičke obzore pravde naspram politika kolonijalizma, okupacije, nacionalizma i apartheida. Želimo jedni drugima približiti kritičku literaturu o slobodarskim, anti-imperijalnim, antikolonijalističkim i dekolonizacijskim idejama i konceptima s drugih jezika te međusobno razviti praksu kritičkog čitanja i razlaganja, kao i izgradnju kontranarativa izbrisu ljudi, prostora, znanja i vremena. Prva dva susreta će centrirati temu naseljeničkog kolonijalizma kao ključnog koncepta za razumijevanje uspostave i kontinuiteta Države Izrael na palestinskoj zemlji. Tekstovi za prva dva susreta su na engleskom jeziku.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, molimo vas da se prijavite na ovom linku do 1. 3.

Čitalački susreti održavat će se svake prve srijede u mjesecu u Muzeju suvremene umjetnosti, u Baunet cafeu, od 17.00 do 19.00 sati.

Popis materijala za prva dva susreta nalazi se na ovom linku