ČOVJEK I DRVO – PROJEKCIJA DOKUMENTARNOG FILMA

 

ČOVJEK I DRVO – PROJEKCIJA DOKUMENTARNOG FILMA

25.01.2022 - 25.01.2022 / MSU, 1. kat

Ovo je priča o čovjeku koji živi u centru Zagreba, svakodnevno se druži s drvećem i brine za njega. Već više od 30 godina Vladimir Dimić Joda samostalno nabavlja, planira i sadi stabla na zelenim površinama grada. 

Donedavno je to radio inkognito, kao „zeleni gerilac“. U dosadašnjem djelovanju, posadio je više od 450 stabala, koja su i opstala uz njegovu trajnu, svakodnevnu brigu.
Osjećajući da na ovaj način vraća dug majci Zemlji, Joda već više od pola svojeg života ostavlja jednostavnu, ali i jedinstvenu poruku sadnje i brige – za bolji svijet. U filmu se pojavljuju i njemu bliski ljudi, od kojih većina do prije nekoliko godina ipak nije znala za njegove „zelene“ akcije.

Dokumentarni film „Čovjek i drvo“ redatelja Dalibora Platenika imao je premijeru na Subversive festivalu 2019. godine u kinu Europa u Zagrebu. Film je nagrađen srebrnom Remi nagradom na 53. međunarodnom festivalu u Houstonu 2020. godine, u kategoriji kratkih dokumentarnih filmova. Učestvovao je na više od 20 prestižnih svjetskih festivala – osim Houstona, u Moskvi, Bodenu (Švedska), do Festivala kratkog filma Puna u Indiji.

Projekcija će se održati u utorak, 25. siječnja u 19.30 sati. Poslije projekcije održat će se razgovor s ekipom filma.

Važno: za obilazak izložbe preporučamo doći barem pola sata prije početka projekcije.

Zbog ograničenog broja sudionika potrebna je prethodna prijava na e-mail: recepcija@msu.hr

**Za posjet muzeju potrebna je važeća EU digitalna Covid potvrda ili drugi odgovarajući dokaz propisan Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenog 2021.**

 

Facebook stranica projekta:
https://www.facebook.com/AManandaTree