„DRAMIMO S DABCEM“, novi dramsko-likovni program za djecu u MSU-u

 

„DRAMIMO S DABCEM“, novi dramsko-likovni program za djecu u MSU-u

20.09.2021 - 25.11.2021 / MSU

U sklopu 13. dana fotografije Arhiva Tošo Dabac provodi se dvomjesečni program dramsko-likovnog karaktera za djecu od 9 do 14 godina.

Neke od najsjajnijih fotografija Tošo Dabac ostvario je u svom svakodnevnom kretanju gradom. U predgovoru izložbi 1982. Mladen Tudor piše o Dabcu: „On je fotograf trotoara, zanat mu je cesta, a zvanje intuicija“. Stoga je gradsko kretanje, kao glavna tema ovogodišnje izložbe fotografija Toše Dabca, polazište tjednih radionica u MSU-u pod nazivom „Dramimo s Dabcem“. Dramskim tehnikama i metodama polaznici će u 10 jesenjih termina na temelju fotografija Toše Dabca i vlastitih zapažanja razviti interpretacije teme gradskoga kretanja. U dijalogu s Dabčevim fotografijama imaginacijom i improvizacijom poticat će se njihovo slobodno verbalno i neverbalno izražavanje misli i osjećaja kao i razvoj senzibiliteta za fotografiju i vizualnu umjetnost. Po završetku programa predviđena je izvedba pred publikom 25. studenog 2021. u prostoru Muzeja suvremene umjetnosti.

Program će se održavati ponedjeljkom od 18 do 20 sati u vanjskom i unutarnjem prostoru MSU-a u grupi od 10 polaznika, a namijenjen je polaznicima od 9 do 14 godina. Prvi termin predviđen je za 20.9.2021.

Cijena programa iznosi 500 kn.

Pozivamo zainteresirane da se do 17. rujna 2021. do 14 sati prijave putem e-adrese arhiv.toso.dabac@msu.hr s imenom i prezimenom djeteta, dobi djeteta i kontaktom. Predznanje i iskustvo nije potrebno!

Voditeljica programa je Jelena Kovačić, dramska pedagoginja, voditeljica IMPROLIGE te stručna suradnica na međunarodnom kazališnom projektu Bina mira u Teatru Tirena. Od 2020. također radi u OŠ Ivana Gundulića u Zagrebu kao profesorica pripremne nastave hrvatskog jezika za inojezičare dok u Koprivnici pokreće ciklus dramskih aktivnosti "Dramim(o)!". Diplomirala je hrvatski jezik i književnost i povijest umjetnosti, a 2020. je završila poslijediplomski specijalistički studij dramske pedagogije. Osim što vodi dramske radionice, glumi, piše dramske i stručne tekstove te kontinuirano proučava načine spajanja likovne umjetnosti i dramskog odgoja.  

Za sva pitanja i dodatne informacije kontaktirajte nas na e-adresu arhiv.toso.dabac@msu.hr ili broj 091 292 7703.

Program se odvija u okviru 13. dana fotografije Arhiva Tošo Dabac i izložbe fotografije Toše Dabca koja će se otvoriti u MSU-u u studenom ove godine. Program je podržan od Grada Zagreba.