draMSU: Let u budućnost

 

draMSU: Let u budućnost

20.06.2024 - 20.06.2024 / MSU predvorje

Dragi putnici, dobro došli u Boing 111. 
Molimo vas da se udobno smjestite i da pričvrstite svoje pojaseve.
Put će biti kratak, ali intenzivan.
Uživajte u putovanju!


Let u budućnost igrano je vodstvo i završna produkcija polaznika dramsko-medijacijskog programa draMSU koji se od rujna 2023. održava u Muzeju suvremene umjetnosti. Produkcija je izvedbeni rezultat višemjesečnog skupnog osmišljavanja inspirirana izložbom Budućnosti te izvedbenih odgovora na pitanje - što je to naša budućnost? 

Let u budućnost ujedno je i igrano vodstvo izložbama Drugarstvo i Budućnosti iz muzejskog ciklusa Zbirka kao glagol –koje je u potpunosti temeljeno na dječjoj interpretaciji umjetničkih  djela, no i njihovom poimanju vođenja po muzeju. Višemjesečno promišljanje suvremenih djela te kritičko propitivanje sinturbanističkog zigurata umjetnika i arhitekta Vjenceslava Richtera stvorilo je fiktivnu priču o Gradu budućnosti - gradu pod jednim krovom bez javnog prijevoza, s letećim stepenicama i jednom velikom željom za boljim sutra. 

Polijećemo u četvrtak, 20. 6. u 19 sati iz predvorja Muzeja suvremene umjetnosti. Ulaz slobodan.

Igraju polaznici programa: Sara Barada, Ines Božić, Viola Bradarić, Ema Bukovac, Kiara Čović, Sara Đuratović, Dora Gunjača, Gabi Hasan, Petra Maglov, Antonia Marušić, Bella Miličević, Petra Paić Majdić, Gita Pintar, Dea Strajher, Jan Šimunić, Leona Tadić

Tekst: Jelena Kovačić & polaznici 

Umjetničko-pedagoško vodstvo: Jelena Kovačić

Kustosica: Renata Filčić

Više o programu draMSU: http://www.msu.hr/dogadanja/dramsu-upisi-u-drugo-polugodiste/1355.html