Humanitarna akcija „Kožarić za Petrinju“

 

Humanitarna akcija „Kožarić za Petrinju“

09.10.2021 - 09.10.2021 / MSU

9. listopada 2021. podržite humanitarnu akciju za Petrinju u organizaciji Muzeja suvremene umjetnosti (MSU), udruge Domino / Fonda za druge i Zaklade Solidarna!

Veliki umjetnik Ivan Kožarić, čija se životna retrospektiva upravo održava u MSU, porijeklom je iz Petrinje. U sklopu ovog dobrotvornog projekta, cijeli dan se družimo s Kožarićem – od vođenih tura izložbom, kreativnih radionica za djecu i mlade, do plesa uz glazbeni DJ program na platou Muzeja.

Donacije za sudjelovanje u programu skupljaju se za Srednju školu Petrinja, teško stradalu u potresu.

Kroz izložbu će s posjetiteljima prošetati poznate osobe iz domaćeg javnog života te pripovijedati o ulozi kreativnosti u svakodnevici ili svojem doživljaju Kožarićevih radova.

Program:

* 11 – 20 sati / vođene ture izložbom Ivana Kožarića „Retrospektiva – jedna od mogućih 100“ i kreativne radionice i program za djecu i mlade
* Radmila Iva Janković u dijalogu s Antunom Maračićem vodit će izložbom od 12 do 14 sati
* 18 – 23 sati / tulum uz DJ-e: Funk Guru, Jan Kinčl i Sergej Snooze; VJ-ing inspiriran Kožarićem: Ivan Marušić Klif

Više o izložbi: http://www.msu.hr/.../ivan-kozaric-retrospektiva.../721.html

 

Uz prihode od ulaznica za šetnje izložbom, sve donacije za Srednju školu Petrinja prikupljat će se od 4. do 14. 10. direktno na podračun Zaklade SOLIDARNA:

IBAN: HR2424020061500078406
Model: 00 ili 99
Poziv na broj: 44250
Opis plaćanja: Kožarić za Petrinju
Račun je otvoren u Erste&Steiermarkische banci d.d.

-----
Kroz izložbu će s posjetiteljima šetati:

11 sati - Monika Herceg, književnica, Vilim Matula, glumac i saborski zastupnik (uz podršku kustosice Ivane Janković)
12 - 14 sati -  Rada Iva Janković u dijalogu s Antunom Maračićem
14 sati - Srđan Sandić, književnik i umjetnički par Vlasta Delimar i Milan Božić (uz podršku kustosice Kristine Bonjeković)
15 sati - Boris Jokić, psiholog
16 sati - Igor Pavlica, glazbenik, Jadranka Ivaniš Yaya, pjevačica i vizualna umjetnica (uz podršku kustosice Leile Topić)
17 sati - Miljenko Jergović, književnik (uz podršku kustosice Leile Topić)
18 sati - Nenad Korkut, liječnik, Zdravko Zima, pisac (uz podršku ravnateljice Snježane Pintarić)
19 sati - Rujana Jeger, književnica, Igor Mirković, redatelj (uz podršku kustosice Leile Topić)

-----

Akciju će podržati i dobrotvorna inicijativa „Healing Sounds“ (PDV Records), čiji će pokretači Nenad Barić (Funk Guru) i Jan Kinčl biti zaduženi i za glazbu na tulumu. Ova inicijativa je uz izdavačku i logističku podršku etikete PDV, okupila domaće producente u dobrotvorni kompilacijski album. Prihodi od prodaje ovog albuma, u digitalnom i vinilnom izdanju, doniraju se zakladi Solidarna za pomoć stradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji. Na događaju će biti moguće kupiti vinilno izdanje „Healing Sounds” kompilacije te i na taj način doprinijeti u prikupljanju donacija za Petrinju.

Više o kompilaciji „Healing Sounds“ (PDV Records):
https://pdvrecords.bandcamp.com/.../healing-sounds...

-----
Događaj su podržali:

Pozitivan Ritam / PDV Records
Caffe bar / Restoran Meandar
Eldra

Zahvala autorima fotografija: Žarko Vijatović, Darko Bavoljak i Antun Maračić

-----
Više o programu za djecu i mlade:

- kreativna radionica za djecu „Pariz na dlanu“ Što spaja likovnog velikana Kožarića  i „Parišku sobu“ u MSU?  11.30 – Recepcija MSU

Voditeljica radionica: Ivana Dumbović Žužić, viša kustosica i muzejska pedagoginja Hrvatskog školskog muzeja

Radionica je namijenjena djeci između 7 i 14 godina. Okupljanje je na recepciji MSU-a, 9. 10. 2021. u 11.30 sati.

Radionica će se održati uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Radionica je besplatna, a broj djece je ograničen. Prijave za radionicu su obavezne i to najkasnije do petka, 8. 10. 2021. do 15 sati. Molimo da prijave šaljete na e-mail: edukacija@msu.hr , sa sljedećim informacijama: ime, prezime i dob djeteta i kontakt broj.ž

 

Čitanje + crtanje u 16 sati – Okupljanje u 16 na recepciji MSU

- čitanje priče „Muha u ateljeu“ Ivana Kožarića (autorica: Sanja Lovrenčić, ilustrator Dominik Vuković) / s glumicom Jelenom Miholjević u 16 sati.

Lokacija: Kožarićeva skulptura „Sfera“, smještena na 2. katu Kožarićeve izložbe. Nakon čitanja, crtamo zajedno s Ivanom Šešlek.

 

-----
Više o glazbenom programu:

SERGEJ SNOOZE, inače profesor i nekadašnji vlasnik poznatih klubova Sirup i Porat, ime je poznato ovim teritorijima jer je u svom bivanju doprinio elektronskoj sceni u Hrvata na više nivoa. Gotovo pa da ni ne moramo puno pričati o ovom strastvenom denseru s kojim nikad ne znamo što očekivati. Veći dio svog života posvetio je sceni, bilo kao DJ, umjetnik ili promotor, uvijek noseći za sobom duh i umjetnost dance floora, vjeran undergroundu i bez straha da eksperimentira.

https://www.residentadvisor.net/dj/sergejsnooze
https://soundcloud.com/sergejsnooze

FUNK GURU je jedan od osnivača Confusiona (poznatijeg kao CFSN), ekipe koja je dosad organizirala dva festivala (Illectricity i R/verse Festival) i koja je odgovorna za neke od važnijih klupskih događaja u Zagrebu u posljednjih dvadesetak godina. Iako su utjecaji bass heavy glazbe i dalje prisutni u njegovim setovima, ipak sve primarno ovisi o kontekstu i prilici, zato budite otvoreni i spremni na dobru glazbu neopterećenu žanrovskim konvencijama.

https://www.facebook.com/funkguru.cfsn
http://soundcloud.com/funkguru
https://www.mixcloud.com/punkbubu/

JAN KINČL je DJ i producent koji slovi kao jedan od najinspirativnijih hrvatskih elektroničkih glazbenika. Balansirajući na tankoj granici između housea, techna i jazza, Janova glazba našla se na izdanjima svjetski priznatih izdavačkih kuća poput BBE Records, Far Out Recordings, Sonar Kollektiv i Get Physical te su je remiksirali brojni svjetski izvođači. Njegov debitantski album „In Plain Sight“ opisan je kao „jedan od najvažnijih komada regionalne suvremene plesne glazbe“.

https://soundcloud.com/jankinclzero
https://www.facebook.com/jankinclzero

IVAN MARUŠIĆ KLIF (VJ) diplomirao je 1994. godine na Fakultetu za audio inženjering u Amsterdamu. Njegova područja interesa uključuju likovnu umjetnost (svjetlosne instalacije i kinetičke objekte), glazbu i zvuk za kazalište, scenografiju (kazališnu, filmsku i televizijsku) i izvedbenu umjetnost. Od 1996. godine radi s kompjuterima – uglavnom na polju multimedijskog programiranja, interaktivnog videa i problematike sučeljavanja kompjutera sa „stvarnim“ svijetom. Izlagao je i izvodio u Nizozemskoj, Njemačkoj, Japanu, SAD-u, Austriji, Francuskoj, Danskoj, Italiji, Poljskoj, Makedoniji i Hrvatskoj.