Ciklus kreativnih radionica: "Idemo na Vrhovec: Različito, a isto!"

 

Ciklus kreativnih radionica: "Idemo na Vrhovec: Različito, a isto!"

21.09.2019 - 21.09.2019 / Zbirka Richter

U subotu, 21. rujna od 11 do 13 sati održat će se radionica iz ciklusa „Idemo na Vrhovec: Različito, a isto!” koja će tematizirati izradu tekstila. 

Zbirka Richter u suradnji s Goethe-Instituta Kroatien pridružuje se obilježavanju stote godišnjice osnutka visoke škole za arhitekturu, umjetnost i dizajn Bauhaus, a tema radionice povezana je s radom najproduktivnije radionice na školi – radionice tekstila.

Voditeljica je radionice Lora Rajčić, studentica povijesti umjetnosti i sociologije.

U idućim terminima naši će se kreativci kroz igru i praktičan rad upoznati s temeljnim postavkama Bauhausa, govorit ćemo materijalima, oblikovanju, bojama i njihovoj ulozi u apstraktnom slikarstvu, naučiti kako nastaje skulptura, grafika ili scenografija. Radionice će se izmjenjivati subotama za predškolski i osnovnoškolski uzrast, stoga vas pozivamo da redovito pratite najave na mrežnim stranicama i društvenim mrežama Zbirke Richter, Muzeja suvremene umjetnosti i Goethe-Instituta Kroatien. Radionica je namjenjena djeci od 6 do 10 godina.

Sudjelovanje je na svim radionicama besplatno, a materijal osiguran. Molimo vas da najavite sudjelovanje do petka 20. rujna na radionice.richter@msu.hr ili preko naše stranice na Facebooku.

Vidimo se u Zbirci Richter na Vrhovcu!

KAKO DO NAS: Vozite se tramvajem broj 6 ili 11 u smjeru Črnomerca, izađite na tramvajskoj stanici kod Čitaonice i Galerije Vladimira Nazora, skrenite desno u Mandaličinu ulicu te kratko prošetajte Mandaličinom ulicom ili se odvezite jednu stanicu autobusom br. 129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, voditeljica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01/60-52-710 ili radionice.richter@msu.hr