Izložba “msu avantura”

 

Izložba “msu avantura”

28.05.2019 - 30.06.2019 / Otvorena galerija

msu avantura je umjetničko-edukativni program koji provodimo u našem Muzeju. Program smo a prilagodili svim obrazovnim skupinama počevši od predškolskog odgoja, osnovnog i srednjeg školstva do visokog obrazovanja. 

Temelji se na Projektu povezivanja školskog kurikuluma, nastave likovne umjetnosti i Muzeja suvremene umjetnosti, kojega je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja temeljem pozitivnog stručnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje, a dobio je i preporuku Grada Zagreba.

Svrha projekta je približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima kroz susrete s originalnim umjetničkim djelima. Provođenje edukativnih radionica „msu avanture“ u trajanju 135 minuta podijeljeno je u tri cjeline, odnosno tri školska sata. Prvi sat obuhvaća stručno vodstvo kroz stalni postav MSU-a  s naglaskom na umjetnička djela, umjetnike i pojmove navedene u Nastavnom planu i programu. Idući sat posvećen je kreativnoj izradi rada inspiriranog umjetničkim djelima, dok je treći rezerviran za završnu prezentaciju usvojenog gradiva i novonastalog rada.

Osim edukacije i razvoja kreativnih procesa kod djece i mladih, ovim projektom nastojimo razvijati interes za posjećivanje muzejsko-galerijskih ustanova te potaknuti razvoj građanskih i kulturoloških kompetencija.