Izložba radova polaznica radionice MSU Art Class-a

 

Izložba radova polaznica radionice MSU Art Class-a

15.06.2021 - 30.06.2021 / MSU

Polaznice programa MSU art class koji je započeo 12. travnja 2021. godine, na izložbi u MSU  izlažu svoje novonastale radove.

Tijekom 40 sati edukacije uz lekcije i vježbe crtanja i slikanja upoznale su se s umjetničkim radom Tomislava Gotovca i Petra Dabca te Jurja Dobrovića, Julija Knifera, Vjenceslava Richtera, Miroslava Šuteja, Marina Tartaglie, Sanje Iveković, Borisa Bućana, Mladena Stilinovića i Ines Matijević Cakić. Saznale su i ponešto o djelima Almira Mavigniera, Vladimira Bonačića, Mirosława Balke i Ivana Kožarića.

Posjetile su izložbu i sudjelovale u stručnim vodstvima uz izložbu "Baciti istinu u lice!"
Pratile su predavanja dr.sc.Frane Dulibića, dr.sc. Lovorke Magaš Bilandžić te ravnateljice MSU-a, dr.sc. Snježane Pintarić kako bi saznale više  o djelovanju umjetnika Ratka Petrića.
Provele su jedno poslijepodne razgovorajući o životu i umjetnosti s umjetnikom Matkom Vekićem na njegovoj izložbi Arhipelag.
Posjetile su izložbu Nicole Hewitt: Kinematografije otpora i izložbu Jarosława Kozłowskog Reciklirane vijesti.

Inspirirane navedenim saznanjima kreirale su vlastite radove koje možete pogledati izložene na navedenoj izložbi, a ne propustite pogledati i njihov blok radova izložen kao svojevrsna knjiga umjetnika – artist book - u kojoj možete pratiti kako su napredovale u radu tijekom programa.

Otvorenje izložbe je 15. lipnja u 16 sati.