JAZZ CIKLUS: Jazz orkestar HRT-a svira Boba Mintzera

 

JAZZ CIKLUS: Jazz orkestar HRT-a svira Boba Mintzera

04.11.2020 - 04.11.2020 / Dvorana Gorgona

Novi koncert iz Jazz ciklusa na repertoaru je u srijedu, 4. studenog 2020. u 20 sati.

„Sviranje je cjeloživotna predanost. Uvijek ima novih stvari koje se mogu razmatrati i razvijati. Glazba me svakodnevno ushićuje i čini poniznim; planiram nastaviti tim putem do svojega posljednjeg dana na zemlji.“ Riječi su to Boba Mintzera (1953.), američkog saksofonista, aranžera i pedagoga s adresom u Los Angelesu. Trenutačno predaje na Glazbenoj školi Thornton Sveučilišta Južne Kalifornije, a više od dva desetljeća bio je predavač na Manhattan School of Music u New Yorku. Autor  je i nekoliko udžbenika za jazz. Dugogodišnji je član/ saksofonist jazz fusion sastava Yellowjackets te šef dirigent Big Banda Južnonjemačkog radija u Kölnu; na tu je funkciju pozvan 2016.  godine. Svoj je umjetnički doprinos dao na više od 1000 nosača zvuka, a svirao je primjerice s Titom Puenteom, Buddyjem Richom, Orkestrom Thad Jones / Mel Lewis, Eddiem Palmieriem, Jacoom Pastoriusom, Mikeom Manieriem, Randyjem Breckerom te Njujorškom filharmonijom.

Napisao je više od 500 aranžmana za big band te više orkestralnih i komornih skladbi od kojih će nam Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Miron Hausera predstaviti izbor koji obuhvaća gotovo cijelu njegovu karijeru. Između njegovih autorskih skladbi i onih u čijem je oblikovanju sudjelovao kao aranžer na programu su Latin Dance, Slo-Funk, Truth, One Man Band iz 1980-ih godina, New Rochelle iz 1990-ih te Aha! i El Cabo Rojeño, nastale u ovome stoljeću.

Urednik programa ispred MSU: mr.sc. Branko Kostelnik, producent  i voditelj Odjela za programsko - izložbenu djelatnost MSU 

Ograničeni broj ulaznica u prodaji je na ulaznice.hr te dva sata prije početka koncerta u Muzeju suvremene umjetnosti. Preporučuje se raniji dolazak (19.30) zbog provođenja epidemioloških mjera.