Kreartivka: Osjećam se apstraktno!

 

Kreartivka: Osjećam se apstraktno!

28.01.2023 - 28.01.2023 / Baunet cafe, 1. kat

U subotu, 28. siječnja od 11.30 do 13.30 sati održava se kreartivka - kreativna likovna radionica za učenike viših razreda osnovne škole (10-14 godina) u sklopu izložbe Seana Scullyja „Putnik“.

Pridružite nam se na velikoj retrospektivnoj izložbi irsko-američkog umjetnika Seana Scullyja predstavljenoj u Muzeju suvremene umjetnosti od 16. 11. 2022. do 12. 3. 2023. Posjet izložbi započet ćemo malom vježbom: pokušat ćemo ustanoviti koji nas sve uzorci okružuju – u našoj okolini, na našoj odjeći, u našem domu. Kada bismo svoj put do škole opisali u bojama – koje bi to boje bile? Nakon vježbe krećemo na vodstvo po izložbi na kojoj ćemo se upoznati s načinom na koji umjetnik pretvara svoja iskustva, osjećaje i doživljaje u jezik apstraktne umjetnosti.

Nakon posjeta izložbi započinjemo s kreativnom likovnom radionicom na kojoj ćemo dalje razvijati temu uzoraka te ju povezati s taktilnošću. Polaznici će individualno stvarati svoj uzorak na temu PUT DO ŠKOLE koristeći među ponuđenim materijalima one boje i teksture koje tome najviše odgovaraju, a zatim će u novonastalu kompoziciju umetnuti apstraktne oblike koji predstavljaju njih. Koje su to boje, materijali i teksture koji vas najbolje opisuju? Cilj vježbe je razviti svijest o okolini, bojama koje nam čine svakodnevnicu i značenju boja koje vežemo uz određena raspoloženja.

Radionica je besplatna i namijenjena djeci od 10 do 14 godina. Prijave za radionicu su obavezne i to najkasnije do petka 27.01. do 15 sati. Molimo da prijave šaljete na e-mail: sara.maletic@msu.hr sa sljedećim podatcima – ime, prezime i dob djeteta, te kontakt broj.

Voditeljica radionice: Sara Maletić, kustosica