Kreativna radionica „Čitaj, crtaj, slikaj“

 

Kreativna radionica „Čitaj, crtaj, slikaj“

12.11.2022 - 12.11.2022 / Zbirka Richter

U subotu, 12. 11. 2022, nastavljamo, u suradnji sa Školskom knjigom, ciklus kreativnih radionica „Čitaj, crtaj, slikaj“ posvećenih čitanju. Inspiraciju i poticaj pronašli smo u slikovnicama iz serije „Mali ljudi, veliki snovi“ posvećenih biografijama poznatih ličnosti među kojima su Zaha Hadid, Frida Kahlo, Stephen Hawking, David Bowie, Ada Lovelace, Coco Chanel, Maria Montessori, Audrey Hepburn, Bob Dylan … 

Na svakoj radionici pročitat ćemo jednu biografiju i zatim nakon kratkog razgovora uslijedit će izrada portreta ličnosti o kojoj smo čitali svaki put u drugoj tehnici. Djeca će imati prilike zaviriti u živote raznih poznatih ličnosti, naučiti nešto o njima i upoznati se s raznim crtačkim i slikarskim tehnikama. Ove subote čitamo o jednoj od najvećih glumačkih legendi 20. stoljeća, Audrey Hepburn, a nakon čitanja slikovnice i kratkog razgovora uslijedit će izrada portreta u tehnici flomastera.

Radionice su namijenjene djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Voditeljica radionice je Lana Gospodnetić, odgajateljica.

Radionica je besplatna, a materijal i pribor za izradu radova je osiguran. Vidimo se u Zbirci Richter na Vrhovcu!

 

KAKO DO NAS: Vozite se tramvajem broj 6 ili 11 u smjeru Črnomerca, izađite na tramvajskoj stanici kod Čitaonice i Galerije Vladimira Nazora, skrenite desno u Mandaličinu ulicu te kratko prošetajte Mandaličinom ulicom ili se odvezite jednu stanicu autobusom br. 129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, voditeljica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, ili radionice.richter@msu.hr

 

Zbirka Richter

„Idemo na Vrhovec“

kreativna radionica „Čitaj, crtaj, slikaj“

subota, 12. 11. 2022. od 11 do 13 sati
za djecu od 5-10 godina