Kreativni likovni program uz usvajanje talijanskog jezika – Bimbi e arte @msu

 

Kreativni likovni program uz usvajanje talijanskog jezika – Bimbi e arte @msu

23.09.2020 - 16.06.2021 / MSU

Muzej suvremene umjetnosti održava kreativni likovni program uz usvajanje talijanskog jezika - Bimbi e arte @msu. 

Program je namijenjen djeci od 5 do 11 godina i u potpunosti je prilagođen dobi i mogućnostima djeteta. Svakome od polaznika se individualno pristupa, a grupe su formirane od minimalno 5 do maksimalno 15 polaznika. Program završava izložbom radova polaznika i prezentacijom radova na talijanskom jeziku te podjelom potvrda o pohađanju. 

Voditeljica programa je Melita Omeragić, akademska kiparica i waldorfska pedagoginja, izvorna govornica talijanskog jezika i sudski tumač za isti jezik.

Muzej suvremene umjetnosti i program Bimbi e Arte@msu pruža polaznicima mnogo više od samog učenja jezika. Cijeli Muzej postaje učionica, a polaznici će uz usvajanje jezika ujedno usvajati i sve kulturne sadržaje koje Muzej nudi.

Program Bimbi e Arte@msu uključuje učenje talijanskog jezika kroz praktični rad (crtanje, slikanje, modeliranje,…) uz usvajanje općih pojmova iz povijesti umjetnosti, te upoznavanje različitih umjetničkih stilova. Kroz program polaznici će upoznavati umjetnike i izložbe koje će se odvijati u MSU, uz nastojanje da Muzej postane mjesto koje će osjećati kao svoj drugi dom – mjesto druženja, susreta, boravka, učenja i stvaranja. Djeca najviše uče kroz igru, a sudjelovanjem u kreativnim aktivnostima i igrama strani će jezik usvajati, kao i materinji, vrlo prirodno. Igrajući se, djeca uče na način da stvaraju pretpostavke, istražuju te donose nove zaključke na temelju onoga što do sada znaju. Kroz program i uključivanje u umjetničke procese i kreativne sadržaje, te iskustvenim učenjem kroz igru u interakciji s umjetnošću, djeca će razvijati samopouzdanje i vještinu umjetničkog i kritičkog promišljanja.

Za više informacija o programu, molimo kontaktirajte nas putem e-maila: edukacija@msu.hr.