Čitateljski kružok za mlade: Može li umjetnost promijeniti svijet?

 

Čitateljski kružok za mlade: Može li umjetnost promijeniti svijet?

16.01.2024 - 16.01.2024 / MSU

Pozivamo vas na zajedničko promišljanje o ovom pitanju u okviru čitateljskog kružoka koji će se održati u utorak 16. siječnja u 18 sati u MSU. 

Kroz razgovor potaknut tekstovima o revolucionarnoj umjetnosti i umjetnosti u revoluciji, koji će sudionici prethodno dobiti na e-adrese, zajedno ćemo istražiti vezu između umjetnosti, revolucije i društvenih promjena. Razmotrit ćemo ulogu umjetnosti u oblikovanju društva, te na koji način može služiti kao katalizator promjena. Bit će to ne samo prilika za čitanje i diskusiju, već i za dijeljenje osobnih dojmova i stavova.

Program, prvenstveno namijenjen mladima od 15 do 30, je besplatan, a prijaviti se moguće putem linka. Po prijavi sudionici će na svoje e-adrese dobiti tekstove koji će biti uporište naše diskusije.

Program se odvija u sklopu programa Mala škola revolucije, u kojem mladi osmišljavaju i provode programe za mlade (od 15 d 30 godina). Poticaj programu je upravo zatvorena izložba Works of Heart ugledne hrvatske umjetnice Sanje Iveković i njen rad „Liverpoolska anketa“ u sklopu kojeg propituje građane Liverpoola može li umjetnost promijeniti način na koji gledamo svijet. Program za cilj imati poticati stjecanje autonomije kod mladih, promicanje ideja aktivizma, odgovornosti i održivosti.

Napomena: dio tekstova je na engleskom jeziku.

Program koncipirale:

Marina Mlakar
Lucija Radenić
Lana Udovičić

Kustosica:
Renata Filčić