Ljeto u MSU 2021. - Multimedijski program Muzeja suvremene umjetnosti / Koncert Sacher

 

Ljeto u MSU 2021. - Multimedijski program Muzeja suvremene umjetnosti / Koncert Sacher

26.06.2021 - 26.06.2021 / MSU

Formula 4 u 1 – izložbe * film * performance * koncerti

PROGRAM ZA SUBOTU, 26. 06. 2021.

18.00 FILM Pljačka stoljeća, kriminalistička komedija, 114′, Argentina, redatelj: Ariel Winograd  
20.00 Performans Barbara Radelja i Sven Domaćinović: Kozibrod
21.00 KONCERT Sacher  
Do 20.00 sati IZLOŽBE Produženo radno vrijeme izložbe „Arhipelag” Matka Vekića i „Reciklirane vijesti“ Jarosłava Kozłowskog ​

 

 

* Koncerti počinju u 21 sat. Ulaz od 20.15 sati.

* Prodaja ulaznica za koncerte preko sustave Eventim.hr i na blagajni MSU. Broj posjetitelja je ograničen.

* Broj gledatelja na filmskim projekcijama je ograničen – molimo, prijavite se unaprijed na email: recepcija@msu.hr, s datumom i/ili imenom filma.

* 20.00 IZLOŽBE Produženo radno vrijeme izložbi „Arhipelag“ Matka Vekića i „Reciklirane vijesti“ Jarosłava Kozłowskog do 20 sati.


O IZVOĐAČIMA I PROGRAMU:

KONCERT Sacher

Bend Sacher na Ljeto u MSU stiže u trenutku  u kojem se dovršava i njihov novi album „Bas Kapital“. Prehodni album „Biser, ambra, jantar“ s četrnaest songova, (do sada je objavljeno šest singlova, a barem četiri slijede), izišao je 2019. godine. Sacher čini više izuzetnih mladih glazbenika, Miljan Bakić i Ivan Beuc na gitarama, Dragan Brkljačić Faca na bubnjevima, a pjeva Filip Riđički, koje je okupio osnivač Srđan Sacher, legenda od doba novog vala do danas. Sacher je osnivač bendova Haustor i Vještice, autor je najvećeg hita i albuma novog vala – pjesme „Moja prva ljubav" (Djevojke u ljetnim haljinama) i albuma „Treći svijet". Dobitnik je tri nagrade Porin za album Vještica „Kradljivac srca". Jedini u Hrvatskoj koristi Kyme - računalno okruženje za kreativni sound design. Basist, pjesnik, putnik, Sacher je i autor glazbe za četrdesetak dokunentarnih filmova, više od sto trideset epizoda dokumentarnih serija, desetak kazališnih predstava i nekoliko animiranih filmova. Do ljeta bi trebao izići i dvostruki live-album Vještica iz Kulušića, a nedavno je na vinilu reizdan prvi album Haustora. U pripremi je i reizdanje „Trećeg svijeta".

 

PERFORMANS Barbara Radelja i Sven Domaćinović: KOZIBROD

U sklopu programa Umjetničkih akcija i performansa Ljeta u MSU 2021 premijerno prikazujemo kratkometražni film „Kozibrod", ambijentalni dokumentarni film koji istražuje odnose žena s majčine strane obitelji prema specifičnom mjestu. Film će premijerno biti prikazan uz „live soundtrack" u izvedbi Svena Domaćinovića i Barbare Radelja.
Barbara Radelja, radi i pod prezimenom Raad. Rođena u Splitu, a sada već 12 godina biva Zagrepčankom. Studirala modni dizajn, ali putem se zaljubila u filmske umjetnosti. Kad ne radi bavi se keramikom, plesom, pjevanjem i mašta o posvećenom treniranju kung fua.
Sven Domaćinović je mladi glazbenik s obrazovanjem odgajatelja, porijeklom iz srca Slavonije. Osim glazbene, zainteresiran je i za filmsku umjetnost, a slobodno vrijeme provodi u prirodi.

 

FILM Pljačka stoljeća, kriminalistička komedija, 114′, Argentina, redatelj: Ariel Winograd

Film prati grupu lopova koja je 2006. godine organizirala pljačku poslovnice Banco Río u Acassusu, jednu od najoriginalnijih i najpoznatijih pljački banke u povijesti Argentine. Legendarna pljačka inspirirala je ovaj akcijski triler s elementima komedije, koji je ostvario jedno od najuspješnijih kino otvaranja u povijesti Argentine.

 

IZLOŽBA Matko Vekić: Arhipelag"

Novi ciklus jednog od najznačajnijih hrvatskih umjetnika srednje generacije izaziva iznenađenje i oduševljenje. Prvo predstavljanje Vekićevog najnovijeg ciklusa pod nazivom Arhipelag",  kojim ovaj istaknuti slikar otvara novo tematsko i formalno područje svog istraživanja. Vekić je 2006. i 2010. predstavljao Hrvatsku selekciju na međunarodnom bijenalu u Kairu, a 2009. godine i na 53. Međunarodnoj izložbi likovne umjetnosti u Veneciji. http://www.msu.hr/dogadanja/matko-vekic-arhipelag/653.html

IZLOŽBA Jarosław Kozłowski: Reciklirane vijesti (1. - 27. 6. 2021.)

Dugoročni projekt usredotočen na politiku i kritiku informativnih medija. Izložba se sastoji od stotina novinskih stranica iz različitih krajeva svijeta koje umjetnik prekriva nanosima akvarela. Izložba tematizira upravo medije i razlike između vijesti i njezine prezentacije. 

http://www.msu.hr/dogadanja/jaroslaw-kozlowski-reciklirane-vijesti/689.html

 

O LJETU U MSU

Ljeto u MSU ove se godine održava od 05. lipnja do 10. srpnja. Jedno je od središnjih kulturnih i zabavnih događanja tokom ljetnih mjeseci u Zagrebu i omiljeni sadržaj kako za lokalne posjetitelje, tako i za goste i turiste koji se u gradu zateknu. Ove godine održava se 8. put.

Program koncerata + performansa do 10. srpnja

3. 7. Mimika Orkestar + Andro Giunio

10. 7. Matej Meštrović & Borna Šercar + Nika Ham

Održavanje programa pomažu: Partneri: Grad Zagreb, Ministarstvo kultute i medija, Turistička zajednica Grada Zagreba, Hrvatsko društvo skladatelja

Sponzori: Ožujsko pivo i Atlantic osiguranje  

Medijski sponzori: Radio Yammat, Jutarnji list, T-portal, Muzika.hr i CMC

AUTORI PROGRAMA

Autor koncepta i urednik programa: Branko Kostelnik

Urednica programa umjetničkih akcija i performancea: Ana Škegro

Kustosica izložbe Arhipelag: Snježana Pintarić

Kustosica izložbe Jarosław Kozłowski: Reciklirane vijesti: Kristina Bonjekovič Stojković

Urednik filmskog programa: Zlatko Vidačković

Više o programu: http://www.msu.hr/dogadanja/ljeto-u-msu-2021/690.html