Ljeto u MSU: Mile Kekin

 

Ljeto u MSU: Mile Kekin

11.07.2020 - 11.07.2020 / MSU

Frontmen jednog od naših najpoznatijih bendova, Hladnog piva, i jedan od najznačajnijih autora regije, Mile Kekin, nastupt će u subotu, 11. srpnja 2020. u 21 sat na trećem koncertu Ljeta u MSU 2020. 

Dvije godine intenzivnog rada rezultiralo je drugim solo albumom na kojem se nalazi 10 pomno biranih i vrhunski odsviranih pjesama. Mile Kekin o svom novom albumu rekao je: „Album "Kuća bez krova" zamišljen je kao svirani film s deset scena i jednim glavnim likom koji dosta liči na mene. Soundtrack filma je smireniji nego što su to ljudi navikli od mene. Na njemu nema psovki, glasnih gitara i rockerskog garda. Počinje naslovnom "Kućom bez krova" u kojoj upoznajete glavnog lika, a završava muškim duetom "Atlantida", u kojem tragam za izgubljenim članovima svog plemena. Jednog sam i našao - na pjesmi gostuje Bajaga koji kaže da je u njoj osjetio nešto “dobronamjerno, primjereno i pozitivno”, a želja mi je da takve emocije stignu i do publike.“

Autorski i dijelom autobiografski album „Kuća bez krova“ nastao je pod palicom jednog od najboljih domaćih producenata Denisa Mujadžića Denykena. Na Ljetu u MSU, Kekin će prvi put izvesti i svoju novu, kako kaže „ borbenu pjesmu o sretnim ljudima“. Za tu priliku pridružit će mu se i jazz pjevačica Maja Rivić iz Mimika Orchestra.

Uz koncert Mile kekina, po cijeni jedne ulaznice, moći ćete pogledati i izložbu „Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma“. Velika multimedijska izložba „Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma“ može se pogledati u subotu od 11 do 21 sat. Izložba je posvećena slavnim umjetničkim ostvarenjima nastalima u okviru ove institucije osnovane 1953. godine, koja je kroz šest desetljeća proizvela više od dvije tisuće animiranih, dokumentarnih, edukativnih i igranih filmova te reklamnih spotova. Ovoj povijesti pripada globalno prepoznatljiv fenomen Zagrebačke škole crtanog filma, zatim više od 500 nagrada, među kojima posebno mjesto zauzima prestižna nagrada Američke filmske akademije Oscar za najbolji animirani film dodijeljena 1962. godine „Surogatu“ Dušana Vukotića.

Uz izložbu ove subote očekuju vas čak dva performansa. U 18 sati u dvorani Gorgona, očekuje vas  performans SEVDAH Body umjetnice mersihe messihe. SEVDAH body je psihodelični, punk svijet i messihin omaž pun čuda, niske frekvencije, strpljenja i slobodnog duha, koji se putem balkanskih narodnih melodija, noise-a i izmišljenih narodnih plesova prenosi u domovinu, koja tek nastaje, stvoren suradnjom sa Brooklyn-skim DJ-em Kuji Banks i kolektivom balkanskih glazbenika (Zoran Pars Vujanović električna gitara, Merima Muminhodžić, violina, Hrvoje Ćaćulović, bas gitara) i živim projiciranim vizualima i volumetrijskom grafikom neoneon iz Brooklyn, New York, (Andrey Radovski, vizualni smjer i 3D grafika, Ray Weitzenberg, video projekcije). U 19h u foajeu MSU-a performans Karnevalski šator hrđa na večernjem povjetarcu umjetnice Sonje Pregrad u kojem je prostor mišljen dvoznačno, kao izložba i kao izvedba, te se u njemu izvodi/izlaže devet objekata – rečenica ispisana na zidu, tinejdžerski dnevnik iz 1991., kazalište kao dispozitiv pažnje, samoljepljive točke - referenca na rad Meeting Point Sanje Iveković, konfekcija kupljena u tvornici Kamensko u stečaju, izvedba kao predmet sačinjen od vremena i su-prisutnosti tijela, šećer u kocki, predmeti posuđeni od publike te ples kao predmet.

Također, već tradicionalno, u dvorani Gorgona MSU-a moći ćete pogledati projekcije najboljih filmova MSU kina, a ovoga puta u 19 sati prikazujemo film „Diego Maradona“, redatelja Asifa  Kapadia . Film donosi uvid i obrađuje više od 500 sati nikad prije viđenog arhivskog video materijala o jednom od najuspješnijih nogometaša u povijesti Diegu Armandu Maradoni, koji je igrao za klub S.S.C. Napoli 80-ih godina prošlog stoljeća. Hvaljen od kritike i publike dokumentarac Diego Maradona opisan je kao novi standard sportskog dokumentarizma koji prikazuje glavnog lika s neuobičajenom realnošću i dubinom, a prikazan je i na filmskom festivalu u Cannesu 2019. Film je nominiran za nagradu BAFTA za najbolji dokumentarni film, a ima i 5 nominacija za Britansku nagradu nezavisnog filma BIFA.

Ulaznice za multimedijalni program Ljeto u MSU 2020 – MILE KEKIN možete kupiti putem sustava EVENTIM i na recepciji MSU-a od utorka do subote od 11 do 18 sati i na dan koncerta do 21 sat.

Broj ulaznica je ograničen, a cijena ulaznica za koncert plus još 3 dodatna popratna programa je 79 kn.

Preporučamo da ponesete svoju masku zbog poštivanja epidemioloških mjera.

MSU se pridržava svih preporuka za održavanje kulturnih programa i manifestacija Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

Urednik programa: Branko Kostelnik, autor koncepta Ljeto u MSU, producent i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU-a

Autorica umjetničkih akcija i performansa: Ana Škegro

Kustosice izložbe Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma: Vesna Meštrić i Snježana Pintarić

Izbor filmova Best of Metropolis: Zlatko Vidačković

Asistentica producenta: Miranda Herceg

 

Projekt podržali: Turistička zajednica grada Zagreba

Sponzor: Zagrebačka pivovara

Medijski pokrovitelji: Radio Yammat, T- portal, Muzika.hr, RTL i CMC

  

 

.