mali i veliki: pijesak i boja

 

mali i veliki: pijesak i boja

07.05.2022 - 07.05.2022 / MSU

U okviru obiteljskog programa mali i veliki, koji se održava svaku prvu subotu u mjesecu u MSU i uključuje djecu od 6 do 15 godina u pratnji odraslih osoba, pripremili smo vodstvo izložbom Gorki Žuvela: Retrospektiva i radionicu na kojoj ćemo izraditi slike s mješavinom boje i neumjetničkog materijala - pijeska.

Na samom početku programa posjetit ćemo izložbu posvećenu umjetniku Gorkom Žuveli, pripadniku prve generacije umjetnika tzv. Nove umjetničke prakse koji su se ranih 1970-ih okupljali oko tadašnje Galerije SC i Galerije suvremene umjetnosti u Zagrebu i svojim progresivnim promišljanjima inicirali odmak od tradicije modernizma redefinirajući proces, karakter i prezentaciju umjetničkog djela. Nakon razgledavanja izložbe, inspirirani njegovim slikama koje je izrađivao kombinacijom drippinga pijeskom i bojom, zajedničkim snagama svih članova obitelji, izradit ćemo vlastite radove ovom neobičnom i zanimljivom tehnikom.

Program je besplatan uz kupnju obiteljske ulaznice po cijeni od 50 kn, koja vrijedi za dvoje odraslih i djecu do 15 godina. Prijave za radionicu šaljite na email: edukacija@msu.hr, s podacima ime i prezime, dob, ime i prezime roditelja te kontakt broj.

Voditeljica: Ivana Šešlek (voditeljica Odjela za edukativnu djelatnost MSU)

Sponzor izložbe: INA - INDUSTRIJA NAFTE d.d.