Mozgalice uz crtiće

 

Mozgalice uz crtiće

20.06.2020 - 20.06.2020 / MSU, 1. kat

"Mozgalice uz crtiće" besplatan je program namijenjen djeci od 6 do 10 godina, a održat će se u subotu, 20.6.2020. od 11 do 12 sati. 

Pridružite nam se ovu subotu na interaktivnom vodstvu za djecu od 6 do 10 godina po izložbi „Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma“, na kojoj su predstavljena iznimna postignuća autora Zagrebačke škole crtanog filma koja je prepoznao cijeli svijet. 

To je izložba koja nas uvodi u čaroban svijet animacije, u kojoj će s nostalgijom uživati starije generacije, a koja će onim najmlađima pokazati na koji način nastaje animirani film, odnosno od čega se sve sastojala izrada animiranih filmova nekada. U sklopu programa „Mozgalice uz crtiće“ posjetit ćemo izložbu, razgovarati o onome što smo vidjeli, te razmisliti koju bismo priču iz svog života ili svoje mašte željeli ispričati, a zatim ćemo pokušati samostalno osmisliti i zapisati scenarij za vlastiti animirani film. Sva djeca koja pišu i rišu slobodno mogu ponijeti svoje bilježnice u koje će pisati scenarij, a možda ga i dopuniti nekim skicama koje će ih podsjećati na sve vesele animirane likove koje su vidjeli na izložbi! 

Okupljanje je na recepciji Muzeja u subotu u 11 sati, a prijave za sudjelovanje potrebno je poslati do petka 19.6.2020. do 15 sati na e-mail: edukacija@msu.hr.