MSU Art Class - izložba

 

MSU Art Class - izložba

13.03.2020 - 13.03.2020 / Otvorena galerija

Izložbom MSU ART CLASS-a predstavljamo radove polaznika umjetničko-edukativnog programa crtanja i slikanja nastale tijekom 60 sati edukacije u Muzeju.

 

MSU ART CLASS uključuje likovnu edukaciju kroz obradu različitih crtačkih i slikarskih tehnika upotpunjenu proučavanjem umjetničkih djela izloženih u MSU. U program su uključeni besplatni posjeti stalnom postavu i trenutnim izložbama u MSU te susreti s umjetnicima. Tijekom edukacije polaznici kroz izravan susret s originalima umjetničkih djela stječu praktična znanja i vještine crtanja i slikanja te razvijaju kompetencije vizualne percepcije i likovnog mišljenja. Prvi dio programa posvećen je razvijanju praktičnih sposobnosti (crtanja i slikanja), a drugi poboljšanju navedenog uz naglasak na kreiranje vlastitog izričaja polaznika. Provjerite što su naučili i koje su vještine stekli polaznici programskih aktivnosti. Osim autoportreta polaznika pogledajte novonastale slikarske radove inspirirane umjetničkim djelima izloženim u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb.

Polaznici umjetničko-edukativnog programa MSU ART CLASS-a su od 19. listopada 2019. započeli s programskim aktivnostima crtanja i slikanja, vježbanja praktičnih vještina te prisustvovali brojnim događanjima u Muzeju. Tijekom 60 sati edukacije razgledali su izložbu Ljudska mjera / Human scale umjetnika Damira Očka, ali i proveli večer razgovarajući s konceptualnim umjetnikom Vladom Martekom. Prisustvovali su otvorenju izložbe 79 godina atelijera Dabac u Ilici i predavanjima koja su se održavala u sklopu izložbe. Oduševili su se radovima umjetnika Davora Vrankića te su pokušali kreirati zajednički rad inspirirani crtežima na izložbi Obećavam ti čudo. 22. studenog 2019. u suvremeno opremljenom kinu MSU-a gledali su video radove umjetnika Ivana Ladislava Galete te aktivno sudjelovali u razgovoru s filmskim kritičarima. Obišli su izložbu Tragovi nestajanja i pogledali animirani film Igor Grubića Kako se kalio čelik u čijem je nastajanju sudjelovao i Marko Meštrović koji je za polaznike MSU ART CLASS-a i KLUBA MLADIH MSU održao posebno predavanje, kao uvertiru u opsežniji program i prikaz filmova koji se održao u Dvorani Gorgona, a o animaciji i crtežu osim umjetnika Marka Meštrovića govorio je i filmski redatelj, kritičar i kustos Ivan Ramljak.

Polaznici MSU ART CLASS-a inspiraciju za svoj likovni rad tražili su među umjetninama u MSU. Osobito ih se dojmila izložba Kolekcija za budućnost: Akvizicije 2009-2019. te su prisustvovali brojnim događanjima tijekom proslave 10. rođendana MSU-a u Novom Zagrebu i programima u sklopu Noći muzeja. Oduševili su se izložbom Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma te kreirali neke od interpretacija poznatih nam likova iz animiranih filmova. Jednu od radnih subota proveli su razgovarajući s umjetnikom Zlatkom Kopljarom, a tom prigodom polaznicima MSU art class-a pridružili su se i članovi Kluba mladih MSU.

Od petka 13. 03. 2020. pogledajte što se polaznike MSU ART CLASS-a najviše dojmilo tijekom programskih aktivnosti i 60 sati edukacije u Muzeju suvremene umjetnosti na završnoj izložbi radova koja traje do kraja ožujka.

Posebna zahvala svim umjetnicima, ali i kustosima i muzejskim djelatnicima koji su s prethodno navedenim aktivnostima doprinijeli edukaciji polaznika MSU ART CLASS-a: Ani Škegro, Leili Topić, mr.sc. Snježani Pintarić, Vesni Meštrić, Nataši Ivančević, Kristini Bonjeković Stojković, Ivani Janković, Marini Benažić, Ivani Kancir i Jasni Jakšić te Dušanu Stuparu, Darku Čopecu, Karmeli Loini, Zvjezdani Murseli, Sonji Barbarić i Jasni Mihalić koji su svojim savjetima i radom doprinijeli realizaciji programa i izložbi MSU ART CLASS-a.