MSU kino, raspored projekcija od 30. 7. do 3. 8. 2019.

 

MSU kino, raspored projekcija od 30. 7. do 3. 8. 2019.

29.07.2019 - 03.08.2019 / Dvorana Gorgona

Prikazujemo komedije Posljednji Srbin u Hrvatskoj i Koja je ovo država nagrađene na 66. Pulskom filmskom festivalu, britansku dramu Knjižara, francusku komediju Shiny shrimps i crtiće Tabaluga i Profesor Baltazar: O mišu i satovima

Utorak, 30. srpnja 2019.

21.00 KNJIŽARA (Bookshop)
, drama, UK, 113', r. Isabel Coixet, ul. Emily Mortimer, Bill Nighy, Patricia Clarkson
Ekranizacija romana Penelope Fitzgerald. U fokusu filma nalazi se hrabra žena Florence  Green, udovica slobodnog duha, koja svoju žalost ostavlja po stani i riskira sve da bi otvorila knjižaru, i to prvu takve vrste u uspavanom primorskom gradu u Engleskoj 1959. godine. Usprkos ljubaznoj, ali istovremeno nemilosrdnoj, hladnoj i apatičnoj okolini koja ne podržava postojanje knjižare, njena odluka pretvara se u političko minsko polje.

uvodni kratki filmovi:
DEBUT, Hrvatska, 2018, 4’, režija i scenarij Dalibor Matanić
Emotivna priča o mladom hrvatskom poljoprivredniku koji želi biti nogometna zvijezda dok istodobno prolazi kroz unutrašnja previranja zbog svoje seksualne orijentacije.
USAMLJENIK, Poljska, 2018, 10’, režija i scenarij Tomasz Konecki
Topla i zabavna priča o Poljaku Janu koji živi u kolibi duboko u planinama. Kad na internetu jednog dana naruči krplje, zaljubi se u dostavljačicu. Jan će se suočiti s raznim izazovima kako bi je ponovno vidio i priznao joj što osjeća.
 

Srijeda, 31. srpnja 2019.

19.00 KOJA JE OVO DRŽAVA, crna komedija, Hrvatska 111', r. Vinko Brešan
21.00 POSLJEDNJI SRBIN U HRVATSKOJ, komedija, Hrvatska, 90', r. Predrag Ličina, gl. Krešimir Mikić, Hristina Popović, Tihana Lazović, Dado Ćosić

Prva hrvatska zombi komedija. Priča iz budućnosti u kojoj zagrebačkog bonvivana Miću i filmsku heroinu Franku zombi epidemija zatiče potpuno nespremne i vodi ih u avanturu punu ponekad smiješnih, ponekad strašnih, a najčešće ludih situacija. Jedno je sigurno: sve su im prepreke izazov, a cilj je samo jedan: preživjeti!

Četvrtak, 1. kolovoza 2019.

19.00 POSLJEDNJI SRBIN U HRVATSKOJ, komedija, Hrvatska, 90',
21.00 KOJA JE OVO DRŽAVA, crna komedija, Hrvatska 111', r. Vinko Brešan, gl. Krešimir Mikić, Nikša Butijer, Lazar Ristovski, Daniel Olbrychski, Iva Mihalić, Dražen Kühn, Mate Gulin, Goran Navojec, Alma Prica, Goran Bogdan, Sebastian Cavazza, Goran Grgić
Suicidalni general, ministar Vlade Republike Hrvatske koji sam sebe, dobrovoljno, zatvori u zatvorsku ćeliju te četvorica muškaraca različitih nacionalnosti (Hrvati, Srbi i Bošnjaci) koji iskopavanjem mrtvih predsjednika Republike Hrvatske i Republike Srbije pokušaju ucijeniti Vladu, isprepliću svoje sudbine u gomili apsurdnih situacija.

Petak, 2. kolovoza 2019.

19.00 POSLJEDNJI SRBIN U HRVATSKOJ, komedija, Hrvatska, 90',
21.00 THE SHINY SHRIMPS, komedija, Francuska, 103', r. Maxime Govare, gl. Nicolas Gob, Alban Lenoir, Geoffrey Couët
Matthias Le Goff, zlatni olimpijac u zalasku svoje karijere, u TV prijenosu daje homofobnu izjavu. Njegova kazna je: treniranje Shiny Shrimpsa, kičastog amaterskog gay vaterpolo tima. Njihov jedini cilj je da se kvalificiraju na Gay Games u Hrvatskoj na kojima nastupaju najbolje svjetske LGTB atletske zvijezde. To je početak teškog, ali zabavnog puta prema Hrvatskoj i sportskoj slavi.

Subota, 3. kolovoza 2019.

16.00 O MIŠU I SATOVIMA -Profesor Baltazar, crtani serijal, 2. serija, 57'; Crtani filmovi: O mišu i satovima, Rođendanska priča, Sreća u dvoje, Tetke pletke,Viktorov jajomat,Vjetrovita priča, Zvjezdani kvartet.

17.00 TABALUGA, animirani, Njemačka, 90', r. Sven Unterwaldt Jr., glasovi: Sanja Hrenar, Jasna Palić Picukarić, Dajana Čuljak, Dušan Gojić, Goran Malus, Dražen Bratulić

Iako već ima sedam godina, mali zeleni zmaj Tabaluga još uvijek ne može rigati vatru. Svaki odrasli zmaj bi trebao biti u stanju to učiniti. Tabalugu je posvojio i odgojio gavran Kolk. U svom domu, na livadi Tabaluga provodi vrijeme sa svojim prijateljem, nasilnikom bubamarom. Ali njegov dom je u opasnosti, jer snjegović Arctos je primijetio njegov zeleni dom. Snjegović Arctos je vladar daleke ledene zemlje. Snjegović koji ne voli zelenilo ni cvijeće već želi sve pokriti snijegom. Da bi ga zaustavio, Tabaluga kreće u veliku avanturu, u kojoj upoznaje nove prijatelje ledenu princezu Lilli i polarnog medvjeda Limbo.

19.00 THE SHINY SHRIMPS, komedija, Francuska, 103', r. Maxime Govare, gl. Nicolas Gob, Alban Lenoir, Geoffrey Couët

21.00 POSLJEDNJI SRBIN U HRVATSKOJ, komedija, Hrvatska, 90', r. Predrag Ličina, gl. Krešimir Mikić, Hristina Popović, Tihana Lazović, Dado Ćosić

Cijena ulaznica: 25 kuna
Učenici, studenti i umirovljenici: 15 kuna
Profesor Baltazar – ulaz slobodan