MSU KINO, RASPORED PROJEKCIJA OD 6. DO 12. 12. 2021.

 

MSU KINO, RASPORED PROJEKCIJA OD 6. DO 12. 12. 2021.

07.12.2021 - 11.12.2021 / MSU, 1. kat

U MSU kinu od 6. do 12. prosinca na repertoaru su dva nova naslova – romantična komedija „Muškarac iz snova“ redateljice Marie Schrader koja se prikazuje u sklopu Europske noći filma. Novi naslov je i komedija „Deset u pola“ Oscarom nagrađenog bosanskog redatelja Danisa Tanovića. Prikazuje se i dokumentarni hit „Ljubav oko svijeta“ redatelja Davora Rostuhara.

 

EUROPSKA NOĆ FILMA – Petak, 10. prosinca 2021.

Europska noć filma i ove godine tradicionalno se obilježava u MSU kinu pod pokroviteljstvom Europa Cinemas i MEDIA programa, u sklopu koje će se prikazati nagrađivana romantična komedija „Muškarac iz snova“ redateljice Marie Schrader. Europa Cinemas je europska kino mreža osnovana 1992. godine s ciljem podupiranja nezavisnih kino prikazivača i nezavisne europske filmske produkcije, a MSU kino spada u nekolicinu hrvatskih kina koja su članica ove europske kino mreže. Noć filma jedan je od najpopularnijih filmskih događaja u cijeloj Europi, pa tako i u MSU kinu, za koju se uvijek tražila karta više.

Ove godine manifestacija se odvija u karakterističnim uvjetima pandemijskih restrikcija. Projekcija je besplatna, a broj mjesta u publici ograničen zbog čega potičemo publiku da svoja mjesta rezervira u naprijed na telefon 01 6052 700, od utorka do petka, od 11:00 do 19:00 sati.

 

RASPORED PROJEKCIJA

UTORAK, 7. prosinca 2021.


19:30 LJUBAV OKO SVIJETA, dokumentarni, 75', Hrvatska, Njemačka, red. Davor Rostuhar

Što je ljubav? Pitanje koje si je većina nas postavila barem jednom u životu. Od dubokih amazonskih šuma i zabačenih sela na Himalaji, preko malih pacifičkih zemalja i afričkih slamova, sve do najvećih svjetskih metropola, Ljubav oko svijeta prikazuje 33 različite priče o ljubavi i braku, izazovima i borbama, usponima i padovima, stvarajući jedinstvenu ljubavnu priču koja podsjeća kako ljubav nikada ne može biti jednostavna i kako je, istovremeno, tek nekoliko stvari na Zemlji jednostavno poput ljubavi.


SRIJEDA, 8. prosinca 2021.

19:30 LJUBAV OKO SVIJETA
, dokumentarni, 75', Hrvatska, Njemačka, red. Davor Rostuhar

Što je ljubav? Pitanje koje si je većina nas postavila barem jednom u životu. Anđela i Davor odlučili su medeni mjesec pretvoriti u jednogodišnje istraživanje mogućih odgovora na to pitanje. Na putovanju su razgovarali s više od 200 ljudi u 30 zemalja na 6 kontinenata. A po povratku doma, pretvorili su ovo inspirativno iskustvo u dokumentarni film i knjigu koji pokazuju svu složenost ljubavi u 21. stoljeću.


PETAK, 10. prosinca 2021.

EUROPSKA NOĆ FILMA – Besplatna projekcija


20:00 MUŠKARAC IZ SNOVA (Ich bin dein Mensch), romantična komedija, 105', Njemačka, red. Maria Schrader, gl. Maren Eggert, Dan Stevens

Znanstvenica Alma radi u poznatom muzeju Pergamon u Berlinu. Kako bi dobila sredstva za svoja istraživanja, pristaje sudjelovati u nevjerojatnom eksperimentu. Tri će tjedna živjeti s humanoidnim robotom Tomom koji bi se, zahvaljujući umjetnoj inteligenciji, trebao pretvoriti u savršenog životnog partnera za nju. Ovaj stroj u (privlačnom) ljudskom obliku stvoren je da usreći Almu. Iz ove premise razvit će se tragikomedija koja istražuje ideje ljubavi i čežnje i postavlja pitanje što to ljude čini posebnima.
 

+++++


Raspored svih projekcija objavljen je na web stranici www.kinometropolis.eu te Facebook stranici fb.me/kinometropolis

Ostalih dana u navedenom periodu nema projekcija

Europska noć filma: Ulaz slobodan uz rezervaciju mjesta na telefon 01 6052 700, od utorka do petka, od 11:00 do 19:00 sati.

Ulaznice možete kupiti na 3 načina:
1. online po cijeni od 25 kn: http://kinometropolis.eu/raspored-projekcija/ (najkasnije 2 sata prije početka filma)
2. na recepciji MSU: utorak - petak od 11.00 do 19.00, subota i nedjelja od 11.00 do 18.00 i sve do početka projekcije. (25 kn; učenici, studenti i umirovljenici: 15 kn - popust samo pri kupnji u MSU-u)
3. na sljedećim prodajnim mjestima po 25 kn (ova prodaja se zatvara 1 sat prije početka projekcije): https://kinometropolis.eu/o-nama/

Rad kina odvija se u novoj, maloj dvorani izvedenoj u izložbenom muzejskom prostoru na prvom katu MSU-a. Dvorana Gorgona još je u postupku sanacije.

Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH, od 16. studenog za posjet Muzeju suvremene umjetnosti i MSU kinu
potrebno je predočenje važeće EU digitalne Covid potvrde, ili drugi odgovarajući dokaz, ili negativan test ovlaštene ustanove i laboratorija.

Drugi odgovarajući dokaz ostvaruje se potvrdom liječnika primarne zdravstvene zaštite o preboljenju bolesti Covid-19, koje uključuje i preboljenje u statusu tzv. „vjerojatnog slučaja“, te preboljenje uz cijepljenje jednom dozom cjepiva unutar 8 mjeseci od preboljenja, ali da nije prošlo više od 12 mjeseci od preboljenja.

Ova odluka ne primjenjuje se:

* na osobe mlađe od 16 godina

* na osobe koje prate osobu koja se ne može brinuti za sebe

* na osobe kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje ili dovršetak cijepljenja bilo kojim cjepivom protiv Covid-19, što se dokazuje liječničkom potvrdom.

Cjelokupan tekst Odluke Stožera Civilne zaštite RH od 12. studenog 2021. godine pročitajte na linku: https://civilna-zastita.gov.hr/.../Odluka%20-%20obvezno...

Iz sigurnosnih razloga, tijekom posjete Muzeju suvremene umjetnosti i Kinu Metropolis, ljubazno Vas molimo da se pridržavate sljedećih mjera:

* nošenje zaštitne maske

* dezinfekcija ruku na ulazu u zgradu

* održavanje fizičke distance

* izbjegavanje dodirivanja predmeta

* upis u evidenciju na ulazu u zgradu (ime, kontakt telefon i/ili email)

Ako imate simptome respiratornih bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, i sl.) molimo vas da ostanete kod kuće i posjetite MSU nakon što simptomi prođu.