MSU Kino - raspored projekcija 7. - 11. rujna 2021

 

MSU Kino - raspored projekcija 7. - 11. rujna 2021

07.09.2021 - 11.09.2021 / MSU

U MSU Kinu u suradnji s kinom Metropolis prikazuje se film Murina redateljice Antoanete Alamat Kusijanović koji je dobio prestižnu nagradu Camera d’Or Filmskog festivala u Cannesu što je jedan od najvećih uspjeha hrvatskog filma u inozemstvu. Na programu su i Igrano-dokumentarni Marijina zemlja te Oscarom nagrađeni Još jedna runda.

UTORAK, 7. rujna 2021.

19:30 MARIJINA ZEMLJA (Mary’s Land), igrano-dokumentarni, 111′, Španjolska, red. Juan Manuel Cotelo.
Tajni agent dobiva novi zadatak: temeljito istražiti one koji još uvijek vjeruju u Raj i preispitati temelje njihove predanosti vjeri. Kako bi prikupio potrebne informacije agent odlazi u Meksiko, Veliku Britaniju, Kolumbiju i Bosnu i Hercegovinu u potrazi za odgovorima na pitanje – jesu li oni koji propovijedaju vjeru varalice? Ili možda netko njih vara? Film donosi uvid u živote ljudi koji su doživjeli religijsko obraćenje u kojem je posebnu ulogu imala Blažena Djevica Marija te koji su smisao vlastitog postojanja pronašli u Bogu i vjeri. Marijina zemlja na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva koje je utemeljeno u religijskim polazištima.


SRIJEDA, 8. rujna 2021.

19:30 MURINA, drama, 91', Hrvatska, red. Antoaneta Alamat Kusijanović
Napeti odnos šesnaestogodišnje Julije i autoritarnog oca Ante počinje pucati kad u njihov dom na otoku stigne stari obiteljski prijatelj. Dok je otac zaokupljen pokušajima da s njim sklopi posao života, karizmatični gost Juliji otvara sve više prostora slobode te u njoj budi revolt prema roditeljima. Tijekom vikenda ispunjenog velikim očekivanjima, Julija uvlači obitelj u opasni vrtlog strasti i nasilja.

Film Murina dobio je prestižnu nagradu Camera d’Or Filmskog festivala u Cannesu, što je jedan od najvećih uspjeha hrvatskog filma u inozemstvu.


PETAK, 10. rujna 2021.

19:30 JOŠ JEDNA RUNDA (Another Round), humorna drama, 117′, Danska, Švedska, Nizozemska, 2020., red. Thomas Vinterberg
Martin i njegovo troje prijatelja, svi srednjoškolski učitelji kreću u eksperimentiranje konstantne opijenosti kroz radni dan. Početni rezultati su pozitivni, a mali profesorski projekt uskoro će prerasti u akademsku nauku. Njihovi satovi u školama kao i njihovi rezultati nastavljaju se popravljati i skupina prijatelja se ponovno osjeća živima! Međutim, kako vrijeme prolazi nekima će stvari ići nabolje, ali drugi će posrnuti. Uskoro će postati kristalno jasno da, premda je alkohol odgovoran za neke vrhunske rezultate u prošlosti, određena djela pod njegovim utjecajem nose strašne posljedice.


SUBOTA, 11. rujna 2021.

18:30 MURINA, drama, 91', Hrvatska, red. Antoaneta Alamat Kusijanović

20:30 MURINA, drama, 91', Hrvatska, red. Antoaneta Alamat Kusijanović


+++++

Raspored svih projekcija objavljuje na web stranicama www.kinometropolis.eu te Facebook stranici fb.me/kinometropolis

Ulaznice možete kupiti na 3 načina:

1. online po 25 kn: http://kinometropolis.eu/raspored-projekcija/ (najkasnije 2 sata prije početka filma)

2. na recepciji MSU: utorak - petak od 11.00 do 19.00, subota i nedjelja od 11.00 do 18.00 i sve do početka projekcije. (25 kn; učenici, studenti i umirovljenici: 15 kn - popust samo pri kupnji u MSU)

3. na sljedećim prodajnim mjestima po 25 kn (ova prodaja se zatvara 1 sat prije početka projekcije); https://kinometropolis.eu/o-nama/

Rad kina odvija se u novoj, maloj dvorani izvedenoj u izložbenom muzejskom prostoru na prvom katu MSU-a. Dvorana Gorgona još je u postupku sanacije.

Rad kina odvija se uz sve mjere zaštite posjetitelja i zaposlenika koje su propisane od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.