MSU otvoren mladima

 

MSU otvoren mladima

15.05.2023 - 31.12.2023 / MSU

MSU otvoren mladima je novi edukativni projekt Muzeja suvremene umjetnosti namijenjen mladima koji se nalaze u procesu osobnog i profesionalnog formiranja, u kojem važno mjesto imaju obrazovne institucije. Ovaj projekt posebno je osmišljen za studente Filozofskog fakulteta, Akademije likovnih umjetnosti i Arhitektonskog fakulteta te za mlade koji su zainteresirani za područje umjetnosti i kulturne baštine.

 

Cilj projekta „MSU otvoren mladima“ je ostvariti iskustveno učenje kroz neformalno obrazovanje te potaknuti razvoj stručnih kompetencija mladih u sektoru kulture. U sklopu projekta polaznici će sudjelovati u edukativnim likovnim radionicama tijekom kojih će moći primijeniti stečene kompetencije i kreativno se izraziti. 

 

DATUM

MJESTO

TEMA

16. 5. 2023.
17 - 19 sati

MSU,
Zbirka kao glagol

EKSPERIMENTALNI ATELJE

Projektna aktivnost upoznavanja s institucijom Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb i izloženim djelima članova grupe EXAT 51. Polaznicima programa ukratko će se objasniti ideja eksperimentalnog ateljea i prikazati radovi članova grupe (Ivan Picelj, Vlado Kristl i Aleksandar Srnec) s naglaskom na ulozi Vjenceslava Richtera u kontekstu grupe.
Radionica za polaznike programa nakon vodstva.
(Voditeljice: Buga Klara Blanuša, Antonela Beli, dr.art. Ivana Gorički Flegar)

 

18. 5. 2023.
15 -17 sati

MSU, Dvorana Gorgona

 

VJENCESLAV RICHTER, MSU Zagreb, Art Film, 2000.

Prikazivanje filma „Vjenceslav Richter“ u Dvorani Gorgona, uz uvodni govor voditeljice Zbirke Richter Vesne Meštrić
Produkcija: MSU Zagreb, Art Film, 2000.
Redatelj: Mladen Lučić 

23. 5. 2023.
17 - 20 sati

MSU

MUZEJSKO - PEDAGOŠKI RAD

Polaznici će upoznati rad Odjela za edukativnu djelatnost MSU-a, sudjelovati u likovno-kreativnoj radionici nakon čega će imati zadatak osmisliti likovno- kreativne radionice prilagođene mlađem uzrastu.
(Voditeljice: Ivana Gorički Flegar, Antonela Beli, Buga Klara Blanuša)

 

5. 6. 2023. 
10 - 11.30 sati

MSU

ISKUSTVO RADA SA SLIJEPIMA I SLABOVIDNIMA

Polaznike će kroz radionicu i iskustvo susreta s umjetninama s povezom na očima senzibilizirati za približavanje osobama s oštećenjem vida. Voditelji edukacije/radionice: Margareta Vidmar, Dražen Viljušić, Daniela Bilopavlović Bedenik)

 

 

Prijave na e-mail adresu edukacija@msu.hr do 15. svibnja 2023. godine su obavezne, a broj polaznika  ograničen.