MSU FRONT STAGE- Mi plešemo!

 

MSU FRONT STAGE- Mi plešemo!

26.11.2022 - 26.11.2022 / MSU

Muzej suvremene umjetnosti u suradnji s Performing Arts Program (PAP) i Umjetničkom organizacijom Trafik i ove godine nastavlja jednom mjesečno organizirati besplatnu subotnju radionicu za djecu.

Kroz poticaj otkrivanja vlastitih mogućnosti, otkrit ćemo kako se ponašati i kretati na sceni. Upoznat ćemo se s osnovama plesnih i scenskih tehnika i praksi te kroz maštu, igru i improvizaciju razvijati plesne pokrete. Istraživanjem različitih zanimljivih plesnih pokreta, saznat ćemo što je to kontakt improvizacija i fizičko kazalište, a upoznat ćemo i neke trikove kojima se na sceni koriste glumci i plesači.

Radionica je namijenjena djeci od 6 do 12 godina te u potpunosti prilagođena dobi i mogućnostima djeteta. Zbog ograničenja broja polaznika potrebno se prijaviti na mail adresu: edukacija@msu.hr, s podacima: ime i prezime djeteta, dob, ime i prezime roditelja te kontakt broj.

Mjesto održavanja: Muzej suvremene umjetnosti 

Datum: 26.11. 2022.

Trajanje: od 16.30-18.00/ Školica MSU

Voditeljica: Irena Đurkesac, umjetnička voditeljica Plesnog studija Pir i članica PAP

O voditeljici: Irena Đurkesac, plesna pedagoginja i koreografkinja. Kao profesionalni plesač plesala u Zagrebačkom plesnom ansamblu a pedagogijom se bavi dugi niz godina, te je bila umjetnički voditelj "Studia za plesnu umjetnost mladih PLUM" gdje je stvarala mnogobrojne predstave za djecu i mlade s kojima je nastupala u raznim kazalištima i na festivalima. Također je dugogodišnja mentorica i voditeljica plesne radionice u školi stvaralaštva za nadarenu djecu "Novigradsko proljeće". U radu je posebno nadahnjuje dječje viđenje svijeta te kako sve to pretvoriti u umjetnički izričaj plesom i pokretom.