Natječaj za umjetničku intervenciju na južnom platou MSU-a

 

Natječaj za umjetničku intervenciju na južnom platou MSU-a

09.09.2022 - 16.10.2022 / MSU

Natječaj za umjetničku intervenciju na južnom platou MSU-a je produžen do 16. listopada 2022.

Muzej suvremene umjetnosti poziva zainteresirane umjetnice i umjetnike, arhitektice i arhitekte, dizajnerice i dizajnere, umjetničke skupine da prijave prijedlog umjetničke intervencije za južni plato MSU-a. Cilj je projekta aktivacija ovog kaskadno razvedenog vanjskog prostora MSU-a koji gleda na prometnicu Avenija Dubrovnik. Po izboru prijedloga odabrana autorica, autor ili skupina autora u suradnji s Prijateljima MSU-a, kustosima i tehničarima MSU-a realizirat će prijedlog na južnom platou MSU-a tijekom studenog i prosinca 2022.

Natječaj je namijenjen prijedlozima koji uzimaju u obzir specifičnost lokacije, održivost rada u vanjskom prostoru, postojeće umjetnine i dosadašnje načine korištenja platoa. Odabrani rad može, uz južni, zahvatiti zapadni i sjeverni vanjski prostor MSU-a.

O najboljem idejnom rješenju/rješenjima odlučivat će povjerenstvo u sastavu: Zdenka Badovinac, ravnateljica MSU-a, Renata Filčić, kustosica, dokumentaristica MSU-a, Iva Rada Janković, viša kustosica MSU-a i voditeljica Atelijera Kožarić, Mirta Pavić, voditeljica Odjel zaštite i restauracije MSU-a te član Prijatelja MSU-a.

Prijava treba sadržavati:

- radni naziv intervencije

- prijedlog točne lokacije ili lokacija

- očekivane dimenzije, težinu, materijale i način postavljanja

- opis koncepta prijedloga

- skicu prijedloga u digitalnom formatu .jpg ili .pdf

- okvirni troškovnik

- odgovor na pitanje: kako će predložena intervencija aktivirati prostor južnog platoa MSU-a

- životopis prijavitelja.

 

> Prijavitelji je mogu ispuniti OVDJE.

 

Organizator osigurava tehničku podršku, potreban materijal za intervenciju u iznosu do 30.000, 00 HRK bruto te honorar u iznosu od 10.000,00 HRK bruto.

Opis južnog platoa, vizualni materijal, analizu sadržaja i korištenja platoa kao i biografije povjerenstva preuzmite OVDJE.

Prijavitelji ispunjavanjem prijavnice potvrđuju autorstvo projekta čime ujedno jamče da su ovlašteni za predaju istog te Organizatoru Natječaja ustupaju pravo na objavu i korištenje prijavljenih vizualnih materijala za potrebe publiciranja i u promotivne svrhe.

Sudionici na Natječaju sudjelovanjem, odnosno dostavom radova koji sadrže potrebne osobne podatke daju privolu za prikupljanje i obradu navedenih osobnih podataka isključivo u svrhu provođenja Natječaja i vlastitih prezentacijskih aktivnosti Natječaja.

Nepotpune prijave ili prijave poslane van roka Natječaja neće biti uzete pod razmatranje.

Rezultati Natječaja bit će objavljeni najkasnije do 14. studenog 2022.

Projekt Točka sastajanja, u sklopu kojeg se odvija natječaj, omogućen je podrškom Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske

 

Sve upite vezane uz natječaj možete poslati na prijave@msu.hr