OKRUGLI STOL Reportažna fotografija u hrvatskoj: jučer, danas, sutra / 12. dani fotografije Arhiva Tošo Dabac

 

OKRUGLI STOL Reportažna fotografija u hrvatskoj: jučer, danas, sutra / 12. dani fotografije Arhiva Tošo Dabac

05.11.2020 - 05.11.2020 /

Live stream na https://www.facebook.com/arhivTD  u četvrtak, 5.studenog u 18 sati.

Za okruglim stolom okupit ćemo krug vrsnih fotografa koji su se bavili, još se bave i zasigurno će se u budućnosti baviti fotoreportažom.

Marina Paulenka nagrađivana je fotografkinja te organizatorica i voditeljica međunarodnog festivala Organ Vida, a od 2019. godine i umjetnička direktorica UNSEEN-a, vodeće svjetske platforme za suvremenu fotografiju.

Barbara Blasin grafička je dizajnerica i fotografkinja. Fotoreportersko iskustvo stječe radom u časopisu Arkzin 1990-ih. Nagrađena je dva puta nagradom AICA-e, a surađuje i na raznim interdisciplinarnim istraživačkim projektima.

Boris Cvjetanović, fotograf, urednik raznih fotografskih časopisa, restaurator, samo su neke od titula ovog istaknutog autora. Izlagao je na nizu samostalnih i grupnih izložbi u Hrvatskoj i svijetu. Njegove fotografije objavljene su u publikacijama svjetske suvremene fotografije.

Borko Vukosav, ime vrlo dobro poznato na hrvatskoj fotografskoj sceni, projektom Grad, neuobičajenim konceptom i realizacijom svoje fotografije rodnoga grada polaže u fotoknjigu te budi radoznalost mladih.

Bojan Mrđenović nagrađivani je fotograf mlađe generacije koji je fotografske cikluse Dobrodošli, Budućnost, Uvozna pustinja, Toplice izlagao u Hrvatskoj i inozemstvu.

Moderatorice: Marina Benažić, Jana Gamilec, Mia Maros

Facebook stranica Arhiva Tošo Dabac nalazi se na adresi https://www.facebook.com/arhivTD/. Za pristup nije potrebna registracija.