Postoji li kultura prosvjeda u Hrvatskoj?

 

Postoji li kultura prosvjeda u Hrvatskoj?

29.02.2024 - 29.02.2024 / MSU

U četvrtak, 29. 2. u 18 sati u sklopu programa Mala škola revolucije održat će se razgovor o kulturi prosvjeda u Hrvatskoj.

Polazeći od izložbe Sanje Iveković Works of Heart, koja je bila prozivana kao izložba godine u 2023., našoj smo publici postavljali pitanje: prosvjedujemo li dovoljno? U sklopu Male škole revolucije, programa MSU-a u kojem mladi provode programe za mlade, pozivamo vas da promislite koji su razlozi za neprosvjedovanje i vjerujemo li da će prosvjedi rezultirati stvarnom promjenom? Razmišljanja i odgovore na ta i slična pitanja pružit će nam četvero sudionika, profesorica Ariana Bogner Boroš, članica Sindikata hrvatskih učitelja koja je sudjelovala u štrajkovima i prosvjedima učitelja i prosvjetara proteklih 10 godina, Rafaela Tripalo i Roko Rumora, organizatori velikog srednjoškolskog prosvjeda 2008. godine za transparentnu provedbu državne mature, te Boris Mamula, francuski aktivist koji će nam putem vlastitih primjera približiti kulturu i način prosvjedovanja u Francuskoj i usporediti ih sa situacijom u Hrvatskoj. 

Raspravu će moderirati Teuta Kos i Iva Sojat, mlade suradnice na programu Mala škola revolucije.

Za program se nije potrebno prijaviti i svi su dobrodošli popratiti ga. Okupljanje je na recepciji.

Program Male škole revolucije program je u kojem mladi osmišljavaju i provode program za mlade, a cilj mu je promicati ideje aktivizma, održivosti i odgovornosti kod mladih.