Predavanje: Vizualna produkcija stvarnosti bez cenzure / 12. dani fotografije Arhiva Tošo Dabac

 

Predavanje: Vizualna produkcija stvarnosti bez cenzure / 12. dani fotografije Arhiva Tošo Dabac

17.11.2020 - 17.11.2020 /

ODGOĐENO

U utorak, 17. studenog 2020. u 18 sati  predavanje o vizualnoj produkciji stvarnosti bez cenzure, live stream na  Facebook stranici Arhiva Tošo Dabac

Predavanje će održati Igor Čoko, urednik web časopisa za dokumentarnu i uličnu fotografiju Grain.rs. Udruženje GRAIN osnovano je da bi radilo projekte razvoja i produkcije autorske dokumentarne i ulične fotografije, bazirane na društveno angažiranoj formi. 

To ostvaruje pomoću neprofitabilnog online fotografskog časopisa GRAIN, realiziranjem edicije autorskih knjiga fotografija Grain photo books, GRAIN video – produkcijom dokumentarnih filmova kratkog metra, organiziranjem tematskih radionica fotografije s posebnim grupama, organiziranjem tematskih izložbi društveno angažiranih fotografija, organiziranjem periodičnih festivala fotografije i video radova pod etiketom GRAIN produkcije i ostalim aktivnostima promoviranja fotografije kao specifičnog načina izražavanja.

Igor Čoko (1975.) diplomirao je etnologiju i antropologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Iz perspektive vizualnog antropologa istražuje senzibilitet ljudi, ulice, uličnog života i marginaliziranih grupa. Fotografije su mu objavljivane u vodećim medijima na prostoru bivše Jugoslavije i Europe. Urednik je web časopisa za dokumentarnu i uličnu fotografiju www.grain.rs. Predsjednik je istoimenog udruženja koje se bavi produkcijom izložbi, kulturom i razvojem autorske dokumentarne fotografije. Živi i radi u Beogradu.

Facebook stranica Arhiva Tošo Dabac nalazi se na adresi https://www.facebook.com/arhivTD/. Za pristup nije potrebna registracija.