Promocija kataloga Nam June Paik - In the Groove

 

Promocija kataloga Nam June Paik - In the Groove

07.12.2023 - 07.12.2023 / MSU Shop

Pozivamo vas na promociju kataloga Nam June Paik – In the Groove u četvrtak, 7. prosinca 2023. u 17 sati u MSU dućanu.

Katalog će predstaviti kustoski tim dr. sc. Olga Majcen Linn, dr. sc. Martina Munivrana i Dan Oki, red. prof., uime nakladnika Vesna Meštrić, v. d. ravnateljice MSU-a, i dr. sc. Boris Škvorc, red. prof., Centar za komparativne i korejske studije, Sveučilište u Splitu.

Izložba Nam June Paik – In the Groove, održana u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti od 12. prosinca 2022. do 28. veljače 2023. u kustoskoj koncepciji Sooyoung Lee, Olge Majcen Linn, Martine Munivrane i Dana Okija, bila je usmjerena na predstavljanje rane eksperimentalne prakse pionira medijske umjetnosti Nama Junea Paika. Sagledavajući Paikov opus istaknule su se refleksije, paralelna zbivanja sličnog odjeka koja se mogu pronaći u umjetničkim radovima hrvatskih i regionalnih autorica i autora, čiji su radovi pohranjeni u ovdašnjim muzejskim zbirkama i privatnim kolekcijama, a koji korespondiraju s nekim od najzanimljivijih Paikovih radova.

Dvojezičan opsežan katalog donosi tekstove domaćih i međunarodnih autorica i autora koji su uputili na određene aspekte Paikova rada, na utjecaje i paralele u radovima hrvatskih i regionalnih autorica i autora: Sooyoung Lee, Dan Oki, Olga Majcen Linn, Miško Šuvaković, Biljana Leković, Stephan Von Wiese, Brian Willems.

 

Promocija kataloga Nam June Paik in the Groove
7. prosinca 2023. u 17 sati, MSU dućan