Radionica Arheološko nalazište - MSU

 

Radionica Arheološko nalazište - MSU

10.10.2020 - 10.10.2020 / MSU

U sklopu novootvorene izložbe Future Archeology: povratak s Mjeseca njemačkog autora Fabiana Anselma Orascha, u subotu, 10.10.2020. u 11.30 sati održat će se besplatna radionica za djecu od 6 do 12 godina pod nazivom Arheološko nalazište – MSU.

„Prošlo je 1000 godina, a MSU je postao arheološko nalazište. Arheolozi iz budućnosti otkrili su vrijedne predmete na području nekadašnjeg muzeja. Kako bi im olakšali posao, polaznici će izraditi vlastite predmete i njima upisati vlastito značenje. Hoće li to biti skupocjena umjetnička djela, praktični predmeti, predmeti koji šalju vlastitu poruku ili su vrijedni zbog nečeg drugoga? O tome odlučuju polaznici radionice. Svaki polaznik će od različitih odabranih dostupnih materijala izraditi predmet za kojeg smatraju da će budućim arheolozima biti interesantan, bitan ili vrijedan nalaz.“

Radionica obuhvaća kratko vodstvo po izložbi, nakon čega će polaznici izraditi vlastite arheološke predmete. U prvom dijelu radionice polaznici se susreću s pojmom arheologije, razgovaraju o vremenskim razdobljima (prošlost, sadašnjost, budućnost) te razmišljaju o tome kako će svijet izgledati u budućnosti. Tijekom rada s materijalima polaznici će se upoznati s pojmom assemblaga te vježbati vlastite likovne i kreativne vještine. Naglasak se stavlja na slobodu izričaja i vlastitog viđenja.

Radionica je besplatna, a materijal i pribor za izradu radova je osiguran. No, zbog ograničenog broja sudionika i poštivanja epidemioloških mjera, prijave za radionice su obavezne te molimo da ih šaljete putem e-maila: edukacija@msu.hr najkasnije do petka, 9.10.2020. do 15.00 sati, uz sljedeće podatke: ime, prezime i dob djeteta te vaš kontakt broj. Okupljanje je na recepciji Muzeja u subotu, 10.10.2020. u 11.30 sati.

Voditeljice radionice: Hana Katanić i Ivana Šešlek