Raspored projekcija MSU kina od 26. do 29. svibnja 2020.

 

Raspored projekcija MSU kina od 26. do 29. svibnja 2020.

26.05.2020 - 29.05.2020 / Dvorana Gorgona

Ovoga tjedna u MSU kinu, u suradnji s kinom Metropolis, prikazujemo 4 premijerna i 4 reprizna naslova: francusku triler dramu „Ona koju zamišljaš“ s Juliette Binoche, njemački kriminalistički triler „Zlatna rukavica“ redatelja Fatiha Akina, talijansku kriminalističku dramu „Sitne ribe“ koja je dobila nagradu za najbolji scenarij na Berlinaleu i francusku dramu „Sybil“ s festivala u Cannesu.

Od prošlog tjedna prikazujemo humorističnu dramu ''Sinonimi'' izraelskog redatelja Nadava Lapida, nagrađenu Zlatnim medvjedom na Berlinaleu 2019. godine, romantičnu komediju ''Vjeran čovjek'' slavnog francuskog redatelja i glumca Louisa Garrela, a na repertoaru je i uzbudljiva rumunjska kriminalistička komedija ''Zviždači'' koja se za Zlatnu palmu natjecala u službenoj konkurenciji na filmskom festivalu u Cannesu te romantična komedija ''Emma'' nastala prema proslavljenom romanu Jane Austin.

RASPORED PROJEKCIJA:

UTORAK, 26. svibnja 2020.

18:00 ZVIŽDAČI (La Gomera), 97', kriminalistična komedija, Rumunjska, r. Corneliu Porumboiu, gl. Vlad Ivanov, Catrinel Marlon, Rodica Lazar.

Korumpirani rumunjski policajac Cristi, koji radi i kao doušnik za lokalnu mafiju pod stalnim je nadzorom sumnjičave policije. Kako bi se zaštiti od mogućeg raskrinkavanja, Cristi odlazi na otok La Gomeira kako bi naučio staru tehniku komuniciranja fućkanjem za koju misli da će mu pomoći u ostvarenju konačnog cilja – oslobođenje mafijaškog glavešine Zsolta iz zatvora, jedinog koji zna gdje je sakrivena svota od 30 milijuna eura.
Nagrade i nominacije: Nominacija za Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Cannesu.
 

20:05 SINONIMI (Synonyms), 123', komedija, drama, Francuska, Izrael, Njemačka, r. Nadav Lapid, gl. Tom Mercier, Quentin Dolmaire, Louise Chevillotte.

Mladi Izraelac Yoav seli u Pariz u potrazi za novim životom. Dekintiran, bez mjesta za život i posla, provaljuje u napušteni stan, gdje ga od smrti od hladnoće spašavaju Emile i Caroline, par koji živi u istoj zgradi. Yoav potom kreće u opsesivnu avanturu asimilacije i učenja francuskog jezika, nastojeći se pod svaku cijenu riješiti vlastitog nacionalnog identiteta.
Nagrade i nominacije: Dobitnik nagrade Zlatni medvjed na Berlinaleu 2019. i nagrade žirija FIPRESCI.
 


SRIJEDA, 27. svibnja 2020.

18:00 VJERAN ČOVJEK (L'homme fidèle), 75', romantična drama, komedija, r. Louis Garrel, gl. Louis Garrel, Laetitia Casta, Lily-Rose Depp.

Lijepa Marianne ostavlja Abela kako bi ostvarila vezu s njegovim najboljim prijateljem Paulom, s kojim je ostala u drugom stanju. Nakon 8 godina uspješne veze Paul iznenada umre, a Marianne se vrati Abelu što potakne niz neobičnih događaja, ljubomore i emocionalnih trzavica.

19:45 EMMA, 124', romantična komedija, Ujedinjeno Kraljevstvo, r. Autumn de Wilde, gl. Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn, Bill Nighy.

Lijepa pametna i bogata, Emma Woodhouse je bez konkurencije ultimativna, razmažena ''it djevojke'' u svojem malom engleskom selu. Iako nema nikakvu želju udati se, Emma uživa uplitati se u romantične odnose svojih susjeda i igrati ulogu ''match makera''. Uz sve promašene pokušaje pomaganja drugima da pronađu ljubav, nije ni svjesna da je njezina cijelo vrijeme pred nosom.


ČETVRTAK, 28. SVIBNJA 2020.

18:00 SIBYL, drama, 100', Francuska, red. Justine Triet, gl. Virginie Efira, Adèle Exarchopoulos, Laure Calamy

Psihoterapeutkinja Sibyl odlučuje se vratiti svojoj prvoj velikoj ljubavi: pisanju. Međutim, njezina najnovija pacijentica Margot, izmučena glumica u usponu, pokazuje se pravim izvorom inspiracije kojeg se ne smije propustiti. Fascinirana gotovo do točke opsesije, Sibyl sve više i više postaje dijelom Margotinog turbulentnog života te uskoro nanovo proživljava teške uspomene koje ju dovode licem u lice s vlastitom prošlošću.
Prikazan u službenoj konkurenciji Filmskog festivala u Cannesu.

20:20 ZLATNA RUKAVICA (Der goldene Handschuh), kriminalistički, 115', Njemačka, red. Fatih Akin, gl. Jonas Dassler, Margarethe Tiesel, Katja Studt

Okrug St. Pauli u Hamburgu tijekom 70-ih područje je noćnog života i njegovih žitelja: alkoholičara i prostitutki, ovisnika o kocki i drugih usamljenih duša. Jedan od njih je i Fritz Honka, malen čovjek s debelim naočalama i neprivlačnim licem. Kao radnik bez zanata, on učestalo upoznaje usamljene starije žene odane alkoholu u lokalnom kafiću naziva „Zlatna rukavica“. Nitko ne primjećuje da upravo te žene on brutalno prebije i zadavi u svom stanu u potkrovlju...
Temeljen na istinitoj priči o serijskom ubojici Fritzu Honki te na kriminalističkom romanu iz 2016. godine autora Heinza Strunka, redatelj Fatih Akin kreirao je portret društveno onesposobljenog, nasilnog kriminalca vođenog mizoginijom, seksualnom pohlepom i sentimentalnošću.
 

PETAK, 29. SVIBNJA 2020.

18:00 ONA KOJU ZAMIŠLJAŠ (Celle que vous croyez), triler drama, 103', Francuska, r. Safy Nebbougl, gl. Juliette Binoche, Nicole Garcia, François Civil

Claire je 48-godišnja profesorica na fakultetu i razvedena majka dvoje djece. Na internetu, pak, ona je 24-godišnja Clara, pripravnica u poduzeću koje organizira modna događanja. Lažni profil na Facebooku Claire je stvorila kako bi mogla špijunirati bivšeg ljubavnika, no uskoro se počinje dopisivati s mladićem Alexom. Dok njihova komunikacija postaje sve intezivnija, Claire se sve više zaljubljuje u Alexa, baš kao i Alex u misterioznu Claru. Iako njihov odnos postoji tek u virtualnom svijetu, njezini osjećaji su itekako stvarni. U ovom napetom filmu, premijerno prikazanom na Berlinaleu, sjajna Juliette Binoche daje izniman prikaz usamljene žene koja gubi granice između laži, snova i stvarnosti

20.20 SITNE RIBE (La paranza dei bambini), kriminalistička drama, Italija, r. Claudio Giovannesi, gl. Francesco Di Napoli, Viviana Aprea, Mattia Piano Del Balzo

Radnja filma je smještena u napuljsku četvrt Sanità i prati 15-godišnjeg Nicolu (Francesco Di Napoli), vođu jedne od tinejdžerskih bandi (baby paranza) uključenu u ulične sukobe između mafijaških klanova. Način života koji donosi brzu zaradu, dobru zabavu, status, djevojke, dizajnersku odjeću, skutere, pištolje, koku i ostalu popratnu triviju više je nego dobar mamac za sluđenu mladost bez budućnosti...
Roberto Saviano (pisac scenarija i autor knjige) zbog svojih je tematskih preokupacija još uvijek je pod policijskom zaštitom.Film je prikazan na Berlinaleu 2019. i dobitnik je Srebrnog medvjeda za scenarij.

 

Raspored svih projekcija objavljen je na web stranicama www.kinometropolis.eu te Facebook stranici fb.me/kinometropolis

Cijena ulaznice: 25kn
Učenici, studenti i umirovljenici: 15 kuna


Karte za filmske projekcije u Kinu Metropolis moguće je kupiti prije projekcije samog filma na blagajni kina, u Muzeju suvremene umjetnosti.
Online rezervacija i kupovina karata u ograničenom broju moguća je na web stranici Kina Metropolis:
www.kinometropolis.eu/raspored-projekcija

Ostalih dana u navedenom periodu nema projekcija.

 

Zbog vaše i naše sigurnosti, tijekom posjeta MSU kinu ljubazno vas molimo da se pridržavate sljedećih preporuka:

Sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, poduzeli smo niz mjera kako bismo posjetiteljima i zaposlenicima omogućili što sigurnije uživanje u projekcijama. Broj ulaznica u prodaji bit će smanjen (svaki drugi red neće biti u prodaji,a između prodanih mjesta bit će tri sjedala razmaka), a prije, između i nakon projekcija prostor će biti provjetravan. Posjetiteljima se preporučuje da na projekciju dolaze s maskama i paze na fizičku distancu te da prije izlaska iz kuće izmjere tjelesnu temperaturu. Ukoliko imate respiratornih problema, temperaturu iznad 37,2 ili bilo koji drugi simptom bolesti, molimo vas da ostanete doma.

Preporučamo posjetiteljima da karte kupuju online, a na blagajni kina omogućeni su prihvat kartica i bezkontaktno plaćanje. Cjelovit popis mjera pročitajte ovdje.