Stručno vodstvo po izložbi Sintart14: Čovjek bez kuće je beskućnik, što je kuća bez stanara? i razgovor s umjetnicom

 

Stručno vodstvo po izložbi Sintart14: Čovjek bez kuće je beskućnik, što je kuća bez stanara? i razgovor s umjetnicom

30.01.2022 - 30.01.2022 / Zbirka Richter

Izložbu Ane Hušman „Čovjek bez kuće je beskućnik, što je kuća bez stanara?“ u Zbirci Richter možete pogledati još ovaj tjedan. Uz redovno radno vrijeme Zbirke srijedom i subotom od 11 do 16 sati izložba će, zbog velikog interesa publike, biti otvorena i u nedjelju, 30. siječnja od 11 do 16 sati.

 

 

Pozivamo vas da se pridružite i stručnom vodstvu koje će u nedjelju, 30. siječnja u 12 sati održati kustosice izložbe Jasna Jakšić i Ivana Meštrov uz susret i razgovor s umjetnicom Anom Hušman.

Ana Hušman je autorica koja u svojim radovima raščlanjuje strukturu i teksturu filmskih elemenata kroz različite forme filma, instalacije, knjige, zapisa slike, zvuka, teksta. Eksperimentira s mogućnostima animacije, dokumentarnim i igranim elementima u filmu, glasom i artikulacijom. Unutar radnih procesa, zanima je propitivanje i obrtanje pozicije amaterskog i profesionalnog subjekta performativnosti, samog medija te struktura koje diktiraju i proizvode obrasce ponašanja. Radi kao izvanredna profesorica na Odsjeku za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Za svoje posljednje radove dobila je više domaćih i internacionalnih nagrada. Njezini radovi prikazani su na izložbama i festivalima diljem svijeta; 9th Gwangju Biennale, 53 Oktobarski salon, Beograd, Medienturm Gallery, Graz; On the Eastern Front, Ludwig Museum of Contemporary Arts, Budapest; “lucy” bodig & ART ON STAGE, URA, Istanbul, Stuttgarter Filmwinter; International Film Festival Rotterdam, 25 fps, Zagreb; DOK, Leipzig.