Umjetnička akcija: E' ora di intervenire!

 

Umjetnička akcija: E' ora di intervenire!

14.04.2019 - 14.04.2019 / Prostor za povremene izložbe, 1. kat

Ove nedjelje pozivamo vas na umjetničku akciju „E' ora di intervenire“! S polaznicima ćemo obići originalne radove futurističkih slikara, čije su ideje otvarale prostore umjetničke slobode na početku dvadesetog stoljeća. 

Razgovarat ćemo o pokretu i brzini, o tehnološkom napretku na početku stoljeća, te o težini koju nosi tako bogata prošlost talijanske umjetnosti.

Zatim ćemo na velikim formatima papira intervenirati bojom kroz pokret i razne kretnje te otkriti koliko daleko odzvanja ponavljajući ritam i koju poruku nosi naša današnja umjetnička akcija - jer, često u ovom ubrzanom ritmu življenja, ne čujemo jedni druge.

Vrijeme je da čujemo vaš glas, vrijeme je za intervenciju! Pridružite nam se u nedjelju 14. travnja 2019. u 11.30 sati u Muzeju suvremene umjetnosti!

Napomena: prilikom stvaranja i intervencije bojama i pokretima na papiru, izgovarat ćemo pojmove na talijanskom jeziku. Bez objašnjenja značenja pratit ćemo i promatrati kako zvučnost određenih pojmova djeluje na pojedinca.

Radionice su prilagođene svim uzrastima, i djeci i odraslima. Posjetitelje mlađe od 7 godina molimo da sa sobom povedu nekog starijeg.

Vidimo se u Dječjem kutku MSU-a.

Voditeljica: Melita Omeragić, akademska kiparica i waldorfska pedagoginja