Urbanizam Novog Zagreba iz perspektive MSU-a

 

Urbanizam Novog Zagreba iz perspektive MSU-a

24.09.2023 - 24.09.2023 / MSU

Urbanizam Novog Zagreba iz perspektive MSU-a ● Muzej suvremene umjetnosti ● 24. 9. 2023. u 11 sati 


U sklopu prvog temata Urbani i zeleni ritam Muzej suvremene umjetnosti i UO Istovremeno pozivaju vas u nedjelju, 24.9. u 11 sati na stručno vodstvo u MSU na temu Urbanizam Novog Zagreba. Prvi dio vodstva osvrnut će se na urbanistički smještaj Muzeja koji u Novom Zagrebu djeluje već 14 godina, kao jedini zagrebački Muzej južno od Save. Govorit će se o muzejskoj zgradi, njenom eksterijeru i njenoj ulozi u urbanizmu grada. U drugom dijelu stručnog vodstva predstavit će se radovi iz Zbirke Muzeja koji će potaknuti promišljanje prostora Novog Zagreba poput radova Vjenceslava Richtera, umjetničkih radova Grupe šestorice autora, Tomislava Gotovca i niza radova koje vežemo uz pokret Novih tendencija, a koji se mogu gledati kao odraz razvoja urbanističke misli u Zagrebu. Oni su također poticaj za promišljanje kvarta u neposrednoj blizini MSU-a.  

Vodstvo će prirediti kustosica Renata Filčić. Prijava nije obavezna. Ulaznice i vodstvo besplatni su za zainteresirane građane. Okupljanje je na recepciji Muzeja. Početak vodstva je u 11 sati.

Upite za više informacija zaprimamo na edukacija@msu.hr.

 

Više o projektu.

 

Urbanizam Novog Zagreba iz perspektive MSU-a

Muzej suvremene umjetnosti

24. 9. 2023. u 11 sati

 

U sklopu programa Kultura i umjetnost u zajednici Grada Zagreba Muzej suvremene umjetnosti podržao je projekt TijeloRIJEČI knjževnice Neve Lukić i performerice Josipe Bubaš (UO Istovremeno) koji provode već niz godina, a ovog puta u obližnjem kvartu MSU-a – Trnskom. Sudionike i posjetitelje očekuje dubinsko istraživanje ovog zagrebačkog kvarta kroz četiri temata, koje će se provesti interaktivnim i kreativno-izvedbenim radom, vodstvima po izložbama i predavanjima. Prvi temat Urbani i zeleni ritam provodi se u sklopu Europskog tjedna mobilnosti. 

Projekt TijeloRIJEČI: Trnsko je financiran u sklopu programa Kultura i umjetnost u zajednici Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo Grada Zagreba.