Veće od traume – projekcija dokumentarnog filma

 

Veće od traume – projekcija dokumentarnog filma

17.01.2024 - 17.01.2024 / Dvorana Gorgona

Ženski filmski festival 17. siječnja u 19.00 sati u dvorani „Gorgona“ Muzeja suvremene umjetnosti predstavlja nagrađivani dokumentarni film Veće od traume –  scenaristica i producentica Mirte Puhlovski i Vedrane Pribačić koja uz scenarij potpisuje i režiju.

Žrtve seksualnog nasilja zbog nezaliječene traume ili straha da će u društvu i obitelji biti obilježene i osuđivane šute, a zločini ostaju neprijavljeni i počinitelji nekažnjeni. Film Veće od traume  govori o važnosti psihološke i društvene rehabilitacije i vraćanju dostojanstva ženama žrtvama ratnih silovanja.

Stoga ćemo prije prikazivanja filma razgovarati s autoricama filma kao i stručnjakinjama koje rade s traumom i na zaštiti ženskih prava.

U razgovori će sudjelovati: Mirta Puhlovski, autorica filma „Veće od traume“; Vedrana Pribačić, autorica filma „Veće od traume“; dr. sc. Anita Lauri Koralija, izvanredna profesorica Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Marijana Senjak, psihoterapeutkinja, psihologinja i savjetodavka u Centru za žrtve seksualnog nasilja pri Ženskoj sobi u Zagrebu; dr. sc. Maja Munivrana, redovita profesorica na Katedri za kazneno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Razgovor će moderirati:  Rada Borić, regionalna koordinatorica Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama.

Najava panel – diskusije i najavu filma: Danijela Stanojević, umjetnička direktorica i producentirca ŽFF/OBR

19.00 - najava panel - diskusije i filma - uvodna riječ u ime festivala Danijela Stanojević

19.05 - početak panel - diskusije - moderatorica Rada Borić: U razgovori će sudjelovati: Mirta Puhlovski, autorica filma „Veće od traume“; Vedrana Pribačić, autorica filma „Veće od traume“; dr. sc. Anita Lauri Koralija, izvanredna profesorica Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Marijana Senjak, psihoterapeutkinja, psihologinja i savjetodavka u Centru za žrtve seksualnog nasilja pri Ženskoj sobi u Zagrebu; dr. sc. Maja Munivrana, redovita profesorica na Katedri za kazneno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu.

20.00 - prikazivanje filma „Veće od traume" autorica Mirte Puhlovski i Vedrane Pribačić.

Vizual: Barbara Zec

Ulaz na festival je slobodan.


*Film Veće od traume do sada dobio 19 domaćih i međunarodnih filmskih nagrada, među kojima su 4 nagrade publike, Srce Sarajeva za ljudska prava, nagrada filmskih kritičara Oktavijan. Prvi je to dokumentarni film koji je osvojio Zlatnu arenu za najbolji film.